Domácí tarhoňa

Domácí tarhoňa

12.05.2015 Jaroslav Panenka

Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!

Doba přípravy: 30 minut, 8 porcí

Ingredience: 500 g těstovinové rýže, 5 lžic slunečnicového oleje, špetka soli, voda

Postup: Rozpálíme olej ve větším hrnci a těstovinu v něm osmažíme za stálého míchání. Délka smažení závisí na tom, jak chceme mít pokrm barevný. Až zrnka dostanou alespoň zlatavou barvu, přelijeme vařící vodou. Musí jí být dvakrát více než těstovin. Výrazněji osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme, dokud se voda nevyvaří, za občasného míchání. Podáváme jako přílohu k masu či jako hlavní jídlo s kyselou okurkou a další zeleninou.


Mohlo by vás zajímat

Trenčínská vepřová kapsa

11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

RÁMEN JAKO DÍLO NÁHODY + TIPY, JAK SI JEJ UVAŘIT I DOMA

25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.