CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 Jana Čiháková

Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton vás zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.

„Nemám rád stereotypy a ustálené cesty. Volím vždy tu nevyšlapanou stezku,“ s vášní vysvětluje šéfkuchař podniku Tomáš Kohút, jehož srdce bije pro technologie a inovace. „Vytvořit jídlo, jehož základem je tvorba umělé inteligence, tak bylo jen otázkou času,“ vzpomíná s úsměvem na minulé měsíce, kdy začal komunikovat s umělou inteligencí. Po mnoha hodinách konzultací pak v kuchyni vykouzlil pokrm, který vymyslela právě AI.

ČESKÁ TRIKOLÓRA NIC NEZKAZÍ

S trochu nadsázky můžeme říct, že jde o steak v českých národních barvách, s lehce nasládlou omáčkou, odrážející bohatství naší kuchyně. K tomu jako přílohu umělá inteligence navrhla pečenou červenou řepu a omáčku z karamelizovaného křenu. Originální, odvážné a naprosto unikátní. Tak uvidíme, jak se trefila.

Jarní menu restaurace Triton pak přináší další lahůdky. „Tortellini z kopřivy“ uchvátí hlavně vegetariány, a to nejen svou harmonickou kombinací chutí, ale také omáčkou, která ve vás zanechá úžasný dojem. A co nového připravil šéfcukrář Marc Le Breton? Jeho dezert s názvem Čokoláda se skládá ze 70 % čokolády, lískových oříšků z Piemontu, lékořice a černého česneku. „Pokud jste náchylní k závislosti, na tomto dezertu ji rozproudíte rychlostí blesku,“ prozrazuje šéfkuchař Tomáš Kohút. Tak neváhejte a pusťte se do gastronomické jízdy plné emocí a nečekaných objevů.


Mohlo by vás zajímat

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

MISTROVSTVÍ V MÍCHÁNÍ KOKTEJLŮ: PO 11LETECH ZVÍTĚZIL ČECH

06.05.2024 | Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 se dnes v Karlových Varech stal Martin Vogeltanz. Po 11 letech tak zvítězil Čech, a to potřetí v pětadvacetileté historii soutěže. Vybrala ho odborná porota z 19 barmanů z celého světa, kteří postoupili do finále. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů (téměř 233 000 Kč). Vítězný koktejl Nature bude také v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od 28. června do 6. července.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.