Tradiční “Cibulová slavnost” v regionu Weinviertel

Tradiční “Cibulová slavnost” v regionu Weinviertel

27.07.2015 Redakce

Navštivte s rodinou letošní “Cibulové slavnosti” v lázeňském městěčku Laa a návštěvu zkombinujte s relaxací ve vyhlášených termálních lázních Laa s velkolepým saunovým světem a dalšími atrakcemi.

Vydejte se od pátku 14. do neděle 16. srpna kousek za hranice k našim rakouským sousedům a vychutnejte si kombinaci tradičních “Cibulových slavností” s relaxací vtermálních lázních Therme Laa, které se nachází v dolnorakouském Weinviertelu na česko-rakouských hranicích jen 50 minut jízdy z Brna (dostupné i přímou autobusovou linkou č. 104) a necelé 3 hodiny jízdy z Prahy, v lázeňském městečku Laa an der Thaya.

cibulove

 V Laa an der Thaya se koná další ročník vyhlášených “Cibulových slavností” (www.zwiebelfest.at), které nabízejí bohatý program sestávající z výstav (např. historických traktorů, regionálních potravin), regionálního občerstvení, ochutnávek a prodeje regionálních produktů, hudebního programu na náměstí a v historickém centru lázeňského městečka Laa, trhů s tradičními produkty, programu pro děti (líčení, malování, hry, dětské hřiště s obří skluzavkou, autodrom a dětský vláček), tanečních vystoupení, módní přehlídky, jízdy kočárem městem, horolezecké stěny, lukostřelby, prohlídek pivovaru Hubertus Bräu v češtině včetně ochutnávek piva, prohlídek historické části Laa, nebo autobusových výletů zdarma do vesniček Loosdorf nebo Unterstinkenbrunn s prohlídkou a výletů taxíkem na rodinná cibulová pole rodiny Eigner s prohlídkou.

cibulove_slavnosti

Vedle hlavního večerního programu na náměstí v Laa budou vrcholem oslav sobotní soutěž o nejtěžší cibuli v regionu Laa a okolí (celý region je vedle vína vyhlášen právě pěstováním cibule), soutěž v loupání cibule a v neděli tzv. „Cibulový štafetový běh“. Vstup na Cibulové slavnosti je zdarma. Kompletní program “Cibulových slavností 2015” v češtině najdete ke stažení na adrese: www.zwiebelfest.at popř. telefonicky na + 43 (0) 2522 2501 – 52.

 

Další informace na www.landumlaa.at a www.therme-laa.at/cs.


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.