Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

13.06.2014 Redakce

Konec korunuje dílo! Nasaďte korunu hlavnímu jídlu touto sladkou tečkou.

Doba přípravy: 60 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 4 dl smetany 33 %, 80 g cukru, 2 plátky želatiny, 150 g jahod, ½ vanilkového lusku, ½ lžičky solamylu

Postup: Želatinu namočíme do 1 dl vlažné vody a necháme rozpustit. Smetanu přivedeme k varu, přidáme semínka z lusku a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné smetany přidáme želatinu. Směs vlijeme do formiček a necháme ztuhnout. Jahody nakrájíme a necháme krátce provařit s 1 dl vody. Osladíme, přidáme solamyl rozpuštěný ve vodě. Omáčku přecedíme. Po vychladnutí panna cottu vyklopíme a podáváme s ovocem a omáčkou.

 


Mohlo by vás zajímat

Vlámské roštěnky

17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Veganské raw tzatziki

03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.