03.08.2015 Eva Leňová
Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
Ingredience: hrst natural kešu ořechů, 1 velká salátová okurka, ½ lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 lžička panenského olivového oleje, čerstvý kopr, 1 až 2 stroužky česneku (lze vynechat), nerafinovaná sůl
Postup: Kešu ořechy namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Oloupeme okurku a nastrouháme ji nahrubo. Okurku dáme do sítka, sítko na misku. Trochu vody z okurky vymačkáme a přelijeme do skleničky. Nastrouhanou okurku vložíme do misky. Namočené kešu ořechy slijeme a vložíme do mixeru. Přidáme k nim citronovou šťávu, trošku okurkové vody (polévkovou lžíci), kopr a vylisovaný česnek. Umixujeme do krémova. Krém vyklopíme do misky s nastrouhanou okurkou a promícháme. Ochutnáme, přisolíme dle chuti, případně zakápneme olivovým olejem.
18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.