Články se štítkem: rozhovory

Jsme moderně nemoderní

13.11.2013 | Seriál o školních jídelnách zakončujeme rozhovorem s vedoucí školní jídelny při Základní škole Zbiroh Evou Květoňovou.

Šance na obranu? Teprve se uvidí

24.10.2013 | V pokračování seriálu na téma kvality současného testování potravin přinášíme rozhovor s aktérem nedávné testovací kauzy, Ing. Romanem Havlíkem.

V kuchyni to musí odsejpat

18.06.2013 | S nadsázkou o sobě říká, že je nejlepší herečkou mezi inženýry. Alžběta Stanková je totiž vystudovaná ekonomka. Ze světa čísel ovšem záhy unikla do toho pro ni vysněného: k herectví a tancování.

Barman je vlastně léčitel

07.05.2013 | Přes své mládí má za barem bohaté zkušenosti, vždyť se za ním s přibývající jistotou pohybuje od sedmnácti let. Martina Cseriová z pražského baru Coyotees zvládá zároveň házet lahvemi za tisíce korun, tančit si, usmívat se na vás a ještě si s vámi povídat o historii míchaných nápojů, které se staly její profesí i koníčkem.

Jídlo je alchymie, říká Ivana Jirešová

18.04.2013 | V seriálu Ordinace v růžové zahradě se Ivana Jirešová coby barmanka Lucie dokáže suverénně chopit jedné láhve tvrdého alkoholu za druhou, v civilním životě je herečka naopak známá jako propagátorka zdravého životního stylu.

Hřešit se má zásadně s rozkoší

20.03.2013 | „Před zpíváním se nikdy nepřejím, ale pocit hladu je také na nic. Na místě je zodpovědnost ke svému tělu, po kterém chci výkon. Musí přece na něco jet, ne?“ usmívá se Leona Machálková. Ačkoli byste to do štíhlé atraktivní zpěvačky možná neřekli, umí se za jídelním stolem docela odvázat.

Bob Klep: Co si sám uvařím, to taky sám sním

07.03.2013 | Herec Bohumil Klepl se narodil v Moskvě v česko-arménské rodině, za babičkou a dědečkem jezdil na prázdniny do Gruzie. Je tedy jasné, že naše povídání o vaření i gurmánství nemohlo začít jinde než právě na východ od naší republiky.

Chipsy ke svačině jsou příšernost

13.02.2013 | Po Ovoci do škol a Školním mléku je tady další osvětová akce zaměřená na stravování školáků – Zdravá svačina. Role jednoho z porotců v soutěži pro mladé výtvarníky pořádané v rámci tohoto projektu je i Petr Havlíček, specialista na výživu a zdravý životní styl, se kterým jsme si povídali o nešvarech dětského stravování, vybírání výrobků pro děti i o tom, jak by měla vypadat ideální svačina.

Jsem otevírač restaurací

25.06.2012 | Neobjevuje se v médiích, nevaří na akcích českých celebrit ani se obden v televizi nesnaží ukazovat divákům, jak vařit. Přesto patří Radomír Benetka k nejlepším českým kuchařům a mezi profesionály má jeho jméno ten nejlepší zvuk. Vařil většinu své profesní dráhy v těch nejlepších hotelových restauracích v ČR i zahraničí. A sám o sobě říká, že je dobrým otevíračem, protože otevíral po světě několik restaurací, vesměs v pětihvězdičkových hotelech.

Tomáš Savka si vaří, aby nebyl protivný

22.06.2012 | Málokdo by od mladého, ani ne třicetiletého, svobodného zpěváka a muzikálového herce čekal, že bude mezi svými koníčky jmenovat na jednom z předních míst vaření. Tomáš Savka si kvůli tomu prý nepřipadá nikterak výjimečný, třebaže přiznává, že mezi svými kolegy volí spíš jiná témata k hovoru. Když se tedy v divadelním zákulisí konečně dostane na jeho kulinářské hobby, mluví o něm s takovým zaujetím, že málem prošvihne začátek představení…

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.