Články se štítkem: Vánoce

Pečené, anebo ne? U RAW cukroví se nemusíte vzdát oblíbených druhů + RECEPTY!!!

26.11.2021 | RAW cukroví se stává trendem. Neobsahuje lepek, bílý cukr ani nezdravé tuky a je bohaté na řadu cenných vitamínů. No není to lákavé?

Nakupujete dárky na eshopu? Nevadí! I toto zboží máte právo vrátit

23.11.2021 | Kdo by neznal a někdy nevyužil možnost nakoupit v internetovém obchodě. Z pohodlí domova a v kteroukoliv denní či noční hodinu objednáte, zboží rovnou zaplatíte a už jen čekáte na jeho doručení, případně na výzvu k osobnímu odběru. Ale co když objednaná věc ve skutečnosti nevypadá jako na fotce nebo nemá deklarované vlastnosti? Je možné ji vrátit a požadovat zpět peníze? A nevadí, že je vyzkoušená?

Vánoční pečení bez cukru? Toto linecké se bez něj obejde!

11.11.2021 | K Vánocům neodmyslitelně patří cukroví, které mimo jiné obsahuje spoustu cukru. Dají se ale využít různé alternativy, které budou plnit stejnou úlohu. Cukroví přesto bude chutné a ke všemu se přizpůsobí vašemu zdravému životnímu stylu.

Bramborový salát mezi generacemi: tradiční recept vs kapary a slanina

04.12.2019 | Brambory, okurky, majonéza, vajíčka, cibule, mrkev, hrášek a hořčice, to je osm základních surovin, které potřebujeme pro přípravu salátu, který chystá většina Čechů.

13 věcí, bez kterých se letošní Vánoce neobejdete: Jak vybírat kvalitu?

13.11.2019 | Vánoce patří k nejoblíbenějším dnům kalendářního roku. Pokud odoláme předvánoční nákupní a úklidové hysterii, tak budou pro většinu z nás svátky klidu, pohody, radosti a časem setkání s rodinou a přáteli. Pojďme si zrekapitulovat, bez jakých surovin se pravděpodobně při pečení vánočního pečiva neobejdeme a jaké cukrářské triky použít, aby náš čas strávený v kuchyni byl odměněn voňavým, chutným a na pohled krásným cukrovím.

Prodejci těsně před Vánoci zlevňují potraviny

18.12.2014 | Slevy se netýkají pouze lahůdek, masa a přísad do bramborového salátu, ale také ovoce a zeleniny.

Jak místo chaloupky upéci chatrč

18.12.2014 | Dodnes si pamatuji ty kousky pohádek, které popisují právě perníkové nebo dokonce cukrové chaloupky. Třeba jeden z citátů zní: „Vede k ní chodníček z cukrových špalíčků…“

Třicet procent českých domácností nepeče vánoční cukroví

08.12.2014 | Je pro vás vánoční pečení tradicí, bez které si advent neumíte představit, nebo si dobroty raději koupíte?

O Štědrém dnu vyhlížím zlaté prasátko

04.12.2014 | Kromě jídla se o Vánocích ládujeme také pohádkami. S jednou z nejoblíbenějších – Nejkrásnější hádankou – je spjato jméno Miroslava Hraběte. Jaké má mladý herec a lamač dívčích srdcí Vánoce?

Zapletený symbol Vánoc

01.12.2014 | Vánočka je v naprosté většině domácností nepostradatelnou součástí vánočního hodování. A i když není výlučně vánočním pokrmem a můžeme ji zakoupit po celý rok, největší slávu udělá vždy na slavnostně prostřeném stole.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.