Industra chystá na konec prázdnin festival pouličního jídla

Industra chystá na konec prázdnin festival pouličního jídla

17.08.2015 redakce

V kreativní továrně Industra v areálu mrazíren Rovner na Masné ulici 9 v Brně, se letos poslední prázdninovou sobotu 29. 8. odehraje oslava pouličního jídla.

Stejně jako v loňském roce nabídne festival jídlo a nápoje ze všech koutů světa, jak od profesionálních kuchařů, tak od nadšených amatérů.

“Loňský úspěšný ročník Street Food Festivalu navštívilo v Industře přes 3500 lidí. Děláme vše pro to, abychom letos toto číslo překonali. Rozšířili jsme plochu pro festival až na 4000 m2 a zajistili možnost chlazení potravin ve sdílené chladírně pro všechny prodávající. Těch v současné době registrujeme již více než 50 a další přibývají každým dnem,” říká Pavel Stratil, ředitel Industry.

Mezi prodejci na nadcházejícím festivalu najdou návštěvníci jak staré známe z loňského ročníku, tak mnoho nových tváří. Jejich podrobnější medailonky již nyní pravidelně uveřejňujeme na facebookové události. Velká většina firem i amatérů, kteří se na festivalu představí, pochází z Brna a blízkého okolí. Návštěvníci tak mohou získat přehled, na jaké úrovni gastronomických služeb se region pohybuje.

Industra_festival

“Na své si na festivalu přijdou vegetariáni, vegani, vitariáni i celiaci. Snažíme se, aby nabídka jídel byla co nejširší a abychom tak udělali festival atraktivní i těm, pro které jsou akce podobného typu většinou nedostupné,” doplňuje Jakub Glöckl, hlavní koordinátor celé akce.

Návštěvníky však nečeká jen dobré jídlo a pití, ale i bohatý doprovodný program jak na volné ploše, tak i v prostorách Industry. Přednášky a workshopy o jídle doplní pouliční umělci, taneční vystoupení a produkce kapel. Bohatý program je přichystaný i pro děti. Návštěvníci se také mohou těšit na “festivalové noviny”, které přinesou nejen plánek festivalu s představením všech prodávajících, ale i spoustu dalších informací a zajímavostí.


Mohlo by vás zajímat

MISTROVSTVÍ V MÍCHÁNÍ KOKTEJLŮ: PO 11LETECH ZVÍTĚZIL ČECH

06.05.2024 | Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 se dnes v Karlových Varech stal Martin Vogeltanz. Po 11 letech tak zvítězil Čech, a to potřetí v pětadvacetileté historii soutěže. Vybrala ho odborná porota z 19 barmanů z celého světa, kteří postoupili do finále. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů (téměř 233 000 Kč). Vítězný koktejl Nature bude také v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od 28. června do 6. července.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.