Gastronomie z celého světa na jednom místě

Gastronomie z celého světa na jednom místě

14.08.2015 redakce

Letošní 3. ročník GASTRO FOOD FESTU se koná v termínu od 17. až 18. října 2015 v areálu Výstaviště Zahrada Čech. „Jednou z hlavních novinek je, že novým organizátorem festivalu se stává Výstaviště Zahrada Čech a druhou, že festival bude dvoudenní,“ uvádí Michaela Mokrá, organizátorka a obchodní ředitelka Výstaviště Zahrada Čech.

V rámci dvoudenní akce nabídneme návštěvníkům ucelený program, ale především neskutečný zážitek chutí a zábavy. „Každý ročník přinášíme vždy něco navíc - trendy v gastronomii a proto se letošní ročník se ponese s podtitulem - gastronomie z celého světa na jednom místě,“ říká Michaela Mokrá.

Místo konání areál Výstaviště Zahrada Čech je významné společenské i kulturní centrum nejen na Litoměřicku, ale v rámci celého dolního Polabí i Poohří a Ústeckého kraje, kde se kromě výstav často konají i další společenské a kulturní akce. Je zde 9 pavilonů a řada venkovních, převážně zatravněných ploch.

I 3. ročník festivalu opět získal odborné záštity - Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Barmanská asociace ČR, Okresní agrární komora, Hejtmana Ústeckého kraje, Města Litoměřice.

Na co se návštěvníci letošního ročníku můžou těšit?

Pro letošní ročník se představí gastronomie mexická, francouzská, italská, americká, řecká, vietnamská, indická, tuzemská, molekulární kuchyně, Velká sýrová nakládačka, snoubení vína a paštik a mnoho dalšího.

vongole

Vongole špagety a rajčata

Hlavními kuchařskými hvězdami pro letošní ročník budou Filip Sajler (představitel z dvojice Kluci v akci), Jaroslav Sapík (legenda české kuchyně), Radek Šubrt (porotce z pořadu Master Chef), Lukáš Uher, Robert Zatloukal (vítěz televizní soutěže NA NOŽE) a mnoho dalších. Těšit se můžete, že se opět na podiu potkají Jaroslav Sapík a Daniela Šinkorová, kteří společně natáčeli pořad ČESKO NA TALÍŘI.

Diváci budou mít možnost vidět kuchařské show na dvou podiích a to v pavilonu A a H, kde také budou moci ochutnat přímo speciality od mistrů kuchařů, kteří budou předvádět show.

Návštěvníci se mohou také těšit na duo HOLKY V AKCI aneb Mici a blondýs za sporákem, Gastro Food Fest cooking fight, soutěže pro děti, hudební vystoupení aj.

Platidlem na festivalu budou ,,Liťáky“ - cena 1 Liťáku je 25 Kč. Toto platidlo bude jediná měna, za kterou si návštěvníci festivalu mohou zakoupit degustační menu, nápoje či účast na kuchařských show.

rolada

Roláda z jarní kachny s mladým špenátem a bramborovým pyré

Dále zde bude prezentace lokálních i národních gastro podniků (restaurací, barů, hotelů, velkoobchodů a dalších), představení regionální potraviny Ústeckého kraje, spolupráce s UL krajem, představení regionálních farmářských pěstitelů.

Více informací naleznete na www.gastrofoodfest.cz nebo na fac


Mohlo by vás zajímat

MISTROVSTVÍ V MÍCHÁNÍ KOKTEJLŮ: PO 11LETECH ZVÍTĚZIL ČECH

06.05.2024 | Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 se dnes v Karlových Varech stal Martin Vogeltanz. Po 11 letech tak zvítězil Čech, a to potřetí v pětadvacetileté historii soutěže. Vybrala ho odborná porota z 19 barmanů z celého světa, kteří postoupili do finále. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů (téměř 233 000 Kč). Vítězný koktejl Nature bude také v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary od 28. června do 6. července.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.