Madeta chystá síť prodejen a bister, obnoví mléčné bary

Madeta chystá síť prodejen a bister, obnoví mléčné bary

09.10.2017 ČTK

Největší zpracovatel mléka v zemi, jihočeská firma Madeta, chystá síť vlastních prodejen a bister. Uvedl to majitel firmy Milan Teplý v rozhovoru v dnešním vydání týdeníku Euro.

Madeta chce navázat na tradici mléčných barů, kdysi tak populárních. První prodejna a také první bistro již byly otevřeny v Českých Budějovicích.

Prodejny a bistra ponesou název Madetka. Již funguje podle Teplého například mléčné bistro se zdravou výživou v českobudějovické nemocnici a ve městě byla otevřena také prodejna Madety.

Síť Madetka chce firma rozšířit i do dalších měst. "Někdy na přelomu února a března bychom mohli otevírat v Českém Krumlově a jsou žádosti i z jiných nemocnic," řekl Euru Teplý. Mléčné bary by podle něj mohly fungovat i formou franšízy. Takzvaní franšízanti mohou na určitou dobu za poplatek používat značku, obchodní model či know-how daného podniku, ačkoli nejsou jeho součástí.


Mohlo by vás zajímat

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: ŠUNKA PLNÁ NEBEZPEČNÝCH LISTERIÍ NA TRHU

22.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje krůtí šunku od výrobce LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o. kvůli obsahu bakterie Listeria monocytogenes. Výrobek prodávaly pod dvěma různými obchodními názvy obchodní řetězce Tesco a Globus. Spotřebitelé, kteří mají šunku doma, by ji neměli konzumovat a mohou ji vrátit v místě nákupu.

JARNÍ HLÁŠENÍ: VELIKONOCE DEN PO DNI + RECEPTY PRABABIČEK

21.03.2024 | Vítání jara, největší křesťanský svátek… ať už slavíte Velikonoce jakkoliv, bez dobrého jídla se to pravděpodobně neobejde. Jaké pohoštění připravit pro malé i větší koledníky a která jídla by na velikonočním stole nikdy neměla chybět?

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.