Nejvíce šetříme při nákupu alkoholu a sladkostí

Nejvíce šetříme při nákupu alkoholu a sladkostí

12.06.2014 Redakce

Pro třetinu Čechů je nakupování v akcích zábavou či adrenalinem.

Celých 72 % Čechů si před cestou do supermarketu zkontroluje aktuální cenové akce. Pro 36 % z nich jsou nákupy v akcích dokonce zábavou či adrenalinem. Vyplývá to z průzkumu Kupi.cz, portálu, který mapuje ceny v supermarketech, mezi 4000 respondenty.

Z výsledků průzkumu vyplynulo, že nákupy v supermarketových akcích jsou nejčastějším způsobem, jak ušetřit rodinný rozpočet. V posledním měsíci je alespoň jednou využilo 94 % respondentů. Následují slevy v rámci věrnostních programů (30 %), nákupy na slevových serverech (26 %) a výprodeje zboží s ohroženou trvanlivostí (21 %). Pouze 15 % odpovídajících ušetřilo v posledním měsíci tak, že si odepřeli nákup vytouženého zboží.

nakup

“I když čeští zákazníci cenové akce milují, více než polovina z nich není kvůli nim ochotná změnit svoji obvyklou nákupní trasu. Jen třetina zákazníků se kvůli opravdu výhodné ceně vydá do jiného obchodu nebo dál, než je zvyklá. Hodinu času navíc je kvůli extra zajímavé akci ochotno obětovat jen 10 % zákazníků,” uvádí Martin Kadlčík z Kupi.cz.

Průzkum také zjišťoval, u kterých položek zákazníci zásadně nešetří na kvalitě. Na prvním místě se umístilo maso, u kterého není ochotno dělat kvalitativní kompromisy 59 % lidí. Následují mléčné výrobky se 49 % a ovoce a zelenina se 45 %. Nejméně zákazníci řeší kvalitu u alkoholu, nealko nápojů a sladkostí, které uvedlo méně než 10 % lidí.

 


Mohlo by vás zajímat

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.