Doplněk pro sportovce s nepovolenou látkou

Doplněk pro sportovce s nepovolenou látkou

02.06.2014 SZPI

Doplněk stravy obsahuje zakázanou látku. Výrobek byl stažen z oběhu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nebezpečný doplněk stravy SURVIVAL Tribulus Terrestris 90% Fair Power v balení 90 kapslí, označení šarže 3TM90060, od výrobce Sport Wave s.r.o., Bruslařská 1185/16, 102 00 Praha 10.

Laboratorní analýza prokázala přítomnost zakázané látky
1-dehydroandrostenedion (0,476 mg/kg), která je považována za látku s anabolickým účinkem a je zařazena mezi androgenní anabolické steroidy. Výskyt látky v potravinách legislativa jednoznačně nepovoluje. V případě konzumace většího množství této látky může docházet ke zdravotním obtížím.

Uváděním tohoto výrobku do oběhu prodejcem DAFIT s. r. o., Dobronická 778, 14800 Praha došlo k porušení potravinářské legislativy. Inspekce nařídila stažení z trhu a s provozovatelem zahájí správní řízení o udělení pokuty.

doplnek

2

3


Mohlo by vás zajímat

ZA 5 MINUT 12: VETERINÁŘI ODHALILI TISÍCE PROŠLÝCH VÝROBKŮ NA OLOMOUCKU

20.10.2023 | Veterinární inspektoři z Olomouckého kraje odhalili v Lipníku nad Bečvou nelegální sklad potravin. V něm se nacházelo bezmála 17 tun potravin živočišného původu (zejména ryby, mořské plody, hovězí a drůbeží maso) a 4 000 kusů vajec. Část potravin byla prošlá. Provozovateli hrozí ve správním řízení sankce ve výši až 500 000 Kč.

HUSA Z KAUFLANDU JAKO ČASOVANÁ BOMBA: NÁLOŽ PLNÁ SALMONELL

29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM! ZKONTROLUJTE LEDNICI, TOTO MASO OBSAHUJE SALMONELLY

13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.