Září ve znamení burčáku, jídel první republiky i dožínek

Září ve znamení burčáku, jídel první republiky i dožínek

12.09.2013 Redakce

Kam právě teď vyrazit za nejlepším jídlem a pitím podle gastronaut.cz?

Vinobraní na Pražském hradě

14. září – 15. září 2013, Pražský hrad – Královské zahrady, Region Praha

Nenechte si ujít ochutnávku českých a moravských vín v Míčovně Pražského hradu. V Královské zahradě pro vás bude připravený i moravský burčák a samozřejmě bohaté občerstvení. Ochutnáte také čerstvě lisovanou šťávu z repliky historického lisu. Náladu určitě zpříjemní cimbálové muziky, folklórní soubory a ukázky tradičních řemesel. Děti se mohou těšit na soutěž s Příběhem Pražského hradu. A k dispozici vám budou také zahradníci a průvodci Správy Pražského hradu, kteří vás nechají nahlédnout do jinak nepřístupných míst zahrad.

http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/vinobrani-na-prazskem-hrade-5980.html

Masarykovo menu

9. září – 29. září 2013, Praha, Průhonice, Brno, Region Praha, Brno

 Vraťte se do časů zlaté éry české gastronomie s festivalem Masarykovo menu! Budete moci ochutnat největší pochoutky z doby první republiky v režii vyhlášených pražských a brněnských šéfkuchařů. O tom, že tehdejší kuchyně nebyla jen o knedlících a svíčkové, vás přesvědčí nabídka takových specialit, jako jsou šneci na různé úpravy, zvěřina, kachní i králičí paštiky, nebo lanýžový chléb.


http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/masarykovo-menu-2013-6200.html

menu

Dožínkový jarmark

14. září 2013, Toulcův dvůr – středisko ekologické výchovy, Kubátova 32/1, Region Praha

Dožínky – to je akce oslavující zdárné sklizení úrody do stodol. Připraven pro vás bude ale i tradiční řemeslný jarmark, budete moci ochutnat plody podzimu – ovoce, zeleninu, bylinky, burčák, ale i celozrnné nebo bezlepkové pečivo. Chybět nebudou ani poklady dědovy spíže, trdlo a staročeské občerstvení. Navštívit ale můžete i velkou dožínkovou dílnu, nebo si užívat hudební a taneční vystoupení. 

http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/dozinkovy-jarmark-6154.html

dozinky

Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska

2. ročník seriálu akcí Krajem vína 2013

21. září 2013, Znojmo a okolí, Region Jihomoravský

Poslední díl seriálu turistických akcí na Moravských vinařských stezkách vás zavede do jejich nejzápadnější části. Během výletu zažijete atmosféru začínajícího podzimu a období burčáku přímo mezi vinicemi, objevíte tajemství vinných sklepů, ochutnáte místní speciality a vyhrát můžete i zajímavé ceny. V cíli na vás bude navíc čekat pohodové posezení u burčáku. Akce se můžete účastnit i na kolech, nebo si výlet po krásách podzimu užít s dětmi.

http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/krajem-vina-2013-5374.html

Vinobraní Litoměřice

20. září – 21. září 2013, Mírové náměstí, Litoměřice, Region Ústecký

Litoměřické vinobraní – to jsou tradiční oslavy vína a hudby. Kromě skvělého vína si zde užijete také historický kulturní program. Těšit se tak můžete na divadelní vystoupení, večerní průvod rytířů s loučemi, sokolníky, ohňové kejklířské vystoupení, historické dobové tance a mnoho dalšího. Vinobraní je také součástí Ostrovního festivalu, kterého se každoročně účastní přední české kapely.

http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/vinobrani-litomerice-5373.html

vino

Znojemské historické vinobraní – 30. ročník

13. září – 14. září 2013, Znojemský hrad, Hradní 10, Znojmo, Region Jihomoravský

 

Přijďte ochutnat ta nejlepší vína a burčáky z produkce vinařů znojemské oblasti. Čeká vás i široká nabídka gastronomie, zajímavý kulturní a doprovodný program a nepřijdete ani o velkolepý historický průvod v čele s Janem Lucemburským.


http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/znojemske-historicke-vinobrani-5362.html


Mohlo by vás zajímat

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

Festival minipivovarů na Pražském hradě

04.06.2014 | Více než sedm desítek tuzemských minipivovarů se 13. a 14. června představí na Pražském hradě v rámci třetího ročníku festivalu minipivovarů.

Semináře o kvalitě potravin

13.05.2014 | PK ČR pořádá cyklus informačních akcí pro zemědělce, potravináře a pracovníky výzkumných a vzdělávacích institucí.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.