Další obchod uzavřen kvůli katastrofální hygieně

Další obchod uzavřen kvůli katastrofální hygieně

23.08.2013 SZPI

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila závažné nedostatky v provozovně Trang Ngo Van, Sídl. Míru 272, Volary.

Dne 22. srpna uložila SZPI zákaz užívání prostor pro uvádění potravin do oběhu. Na prodejní ploše inspekce zjistila stopy přítomnosti škůdců, jednalo se o myší trus na policích v blízkosti pečiva a v místě s nabízeným ovocem a zeleninou. V zázemí prodejny byl nalezen masivní výskyt exkrementů a byla spatřena živá vitální myš.

volary

Přítomnost hlodavců v prodejně potravin i zázemí je v rozporu s hygienickými předpisy, zejména s Nařízením (ES) 852/2004. Prostory provozovny nesplňovaly podmínky, které umožňují uchovat zdravotní nezávadnost potravin. Na místě uložený zákaz bude uvolněn, až provozovatel prokáže, že odstranil všechny zjištěné nedostatky. Inspekce nařídila provozovateli provést celkový úklid, důkladnou deratizaci a likvidaci všech potravin poškozených přítomností hlodavců. SZPI konstatovala, že dosud prováděná opatření na ochranu proti škůdcům byla neúčinná a nedostatečná a potravinářské prostory nebyly udržovány v čistotě a dobrém stavu.

volary2

S kontrolovanou osobou inspekce zahájí správní řízení o uložení sankce.


Mohlo by vás zajímat

KONZUMACÍ KOFEINOVÝCH NÁPOJŮ K AGRESIVITĚ DĚTÍ? VZÝKUM MLUVÍ JASNĚ

13.11.2023 | Děti, které jsou zvyklé pravidelně pít nápoje s obsahem kofeinu jako je například coca-cola nebo energetické drinky, mají horší paměť, jsou impulzivnější a v dospělosti můžou být náchylnější k závislostem. Zjistili to vědci, kteří u dvou tisícovek amerických dětí ve věku devět a deset let testy zkoumali jejich paměťové schopnosti a mozkovou aktivitu. Napsal o tom deník The Times.

HUSA Z KAUFLANDU JAKO ČASOVANÁ BOMBA: NÁLOŽ PLNÁ SALMONELL

29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.