Zdravý životní styl

To nejlepší na dosah ruky: Podpořte farmáře a pěstitele v okolí

01.07.2020 | Čerstvé jídlo od regionálních farmářů, řezníků, pekařů, mlékařů a dalších producentů propaguje nový projekt Skvělé jídlo Plzeňského kraje. Kromě drobných dodavatelů a výrobců cílí na podporu života na venkově. Aktivita je zaměřena na obyvatele Plzeňského kraje i turisty, jejichž zájem letos kraj očekává, řekl dnes novinářům náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Ivo Grüner (ČSSD).

Roztančená kravička i pohádkoví hrdinové. Pozor, hezký obrázek děti lépe nenakrmí

29.06.2020 | Obal funguje jako magnet, o tom žádná. Jak je to ale s obsahem, skutečně mají produkty tvářící se jako vhodné pro děti nějakou přidanou hodnotu?

Chodíte do sauny? Podívejte se na to, co byste (ne)měli jíst a pít

26.06.2020 | Saunování je skvělý rituál, nejenže si odpočinete, ale rozproudíte i lymfu, podpoříte vyplavování toxinů z těla, prohřejete svalstvo. Bude se vám také lépe dýchat a koneckonců i spát. A všechny tyto efekty můžete podpořit volbou vhodných potravin.

Dejte si jahody: Jsou dobré na nervy i proti zánětům

23.06.2020 | Věděli jste, že takové jahody se na trhu objevily ještě dávno před jablky? Spolu s brusinkami nebo borůvkami patří k původním plodům, a právě teď vrcholí jejich sezóna. Tak si pospěšte, ať je ještě stihnete.

Průzkum: Ideální středomořská strava je pryč, jíme mnoho proteinů, málo zeleniny a ryb

18.06.2020 | Středomořská strava je na ústupu. V jídelníčku těch, kdo se chtějí udržet ve formě, je ve skutečnosti příliš proteinů, málo cereálií a málo zeleniny, píše italský deník Corriere della Sera.

Ryba se nejí jen na Vánoce, vraťte ji na talíře aspoň jednou do týdne

17.06.2020 | V konzumaci ryb stále daleko pokulháváme za evropským průměrem. Tím, že naše země neleží u moře, to ale nebude. Většinu z pěti a půl kilogramu, které průměrný Čech sní, totiž tvoří ryby mořské. Sladkovodní kousky z domácích rybníků a řek berou Češi hromadně na milost jenom jednou za rok, o Vánocích.

5 mýtů o mase, které přežívají po celé generace

15.06.2020 | Vyřadit vepřové maso, protože je moc tučné, a bát se kuřecího masa kvůli hormonům? Podívejme se na nejčastější mýty o mase.

Paleodieta a vše, co byste měli zvážit, než se do ní pustíte

12.06.2020 | Dieta jeskynních lidí, paleo, primální dieta, anebo také dieta doby kamenné, která byla v minulosti jedinou možností člověka přežít, dnes prožívá renesanci.

Zelené zeleniny jíme málo! Tipy, jak a proč jí přijít na chuť

09.06.2020 | Zelená listová zelenina je zlatý důl živin, a vlastně i fytolátek. Přesto si ji v průměru dopřáváte jen jednou týdně. Nechte si zezelenat talíře a pochutnejte si denně na špenátu nebo mangoldu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.