Zdravý životní styl

Čtvrtina dívek ve věku do 12ti let má zkušenost s alkoholem

23.01.2019 | Podle výsledků mezinárodní Studie o dětech a jejich zdraví (HBSC) v Česku ubývá dětí, které pijí alkohol. Stále jsou ale nad evropským průměrem. První zkušenost s alkoholem před třináctými narozeninami mělo v roce 2002 sedm z deseti českých děvčat a tři čtvrtiny hochů, v roce 2014 to byla necelá čtvrtina dívek a 28 procent chlapců.

Nová studie ukázala, jak důležitou roli hrají fortifikované mléčné produkty ve výživě seniorů

22.01.2019 | Jedním z fenoménů současnosti je prodlužování délky života. Pokročilý věk s sebou ale přináší také fyziologické problémy, které se odvíjí mj. od naší stravy. Proto je velmi důležité, aby byla nutričně a energeticky vyvážená a také v přiměřeném množství. Nedávná studie prokázala, že kvalitu života starších lidí mohou pomoci zlepšit mléčné výrobky obohacené vitamínem D.

Globální oteplování: Prý stačí přestat jíst hovězí a vše se zlepší jako mávnutím kouzelného proutku

21.01.2019 | Každý Čech ročně spořádá okolo 78 kilogramů masa. Zhruba sedminu z tohoto čísla představuje to hovězí. Podle vědců z Oxfordu je však právě konzumace červeného masa příčinou mnoha onemocnění a významně přispívá ke globálnímu oteplování.

Analytici vyčíslili cenu špatné životosprávy: Obliba v cukru stojí miliardy

11.01.2019 | Přes padesát procent dospělých je v Čechách obézních nebo trpí nadváhou. Kromě toho, že vysoká váha snižuje kvalitu života, představuje doslova "bombu" i pro zdravotnické instituce. Podle zprávy, kterou dnes zveřejnili analytici, na její léčbu či léčbu jejích následků padnou miliardy.

Co dá pětileté dítě do košíku, když dostane úkol nakoupit pro rodinu?

07.01.2019 | Děti bereme na nákup běžně. Zkusili jste je ale někdy zapojit do výběru potravin? My jsme zaúkolovali dva předškoláky s tím, že mají udělat nákup pro rodinu a výsledek nás hodně překvapil.

Nový rok má první rekord: V Japonsku se vydražil obří tuňák

05.01.2019 | Tuňák obecný o hmotnosti 278 kilogramů se vydražil v Tokiu za rekordních 333,6 milionu jenů (téměř 69 milionů Kč). Rybu vydražil japonský majitel řetězce sushi restaurací Kijoši Kimura. Předchozí rekordní cena byla z roku 2013 a byla zhruba poloviční, činila 155 milionů JPY, uvedla agentura AFP.

Obědy opět podražily. Dobrou zprávou ale je, že jíme kvalitněji

04.01.2019 | Ještě před pár lety bylo normální vyrazit na obědové menu s osmdesáti korunami v kapse. Dnes musíme mít o čtyřicet korun víc. Průměrná útrata za oběd loni v prosinci vzrostla meziročně o dalších osm korun na rekordních 119,80 korun.

I jídlo má svůj makeup: Tyto triky se používají při jeho focení

04.01.2019 | Kolikrát už jste byli smutní, když jste si objednali úžasně naducaný hamburger podle obrázku a z krabičky na vás vypadly dvě rozpadlé housky, ze kterých vám navíc do klína vyjelo maso, nebo jste si poručili dortík z menu s božskou šlehačkovou čepicí a na váš stůl přistálo spíš rozbředlé bláto? S vašimi chutěmi si právě pohrál šikovný fotograf a food stylista.

Zákaz jednorázových obalů: V New Yorku si v nich potraviny už nekoupíte

02.01.2019 | Pro polévku jedině s vlastní skleničkou. Přesně to se nyní řeší v New Yorku, kde od nového roku vešel v platnost zákaz prodávání potravin v jednorázových obalech. Důvodem je nákladná recyklace, která se stala ekonomicky neúnosnou.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Lednové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont