Zaujalo nás

Jak se změnil jídelníček Čechů po Sametové revoluci?

12.11.2014 | Jíme méně masa i másla, přesto jsme stále obéznější. Co za tím vězí?

Kde pořídit zvěřinu?

12.11.2014 | Hlavní zásadou je nekupovat maso neznámého původu. Jak si ale původ masa ověřit?

Vyražte na husu a svatomartinské víno

12.11.2014 | Již osmý ročník slavnosti Národního zemědělského muzea se koná tuto sobotu, 15. listopadu.

Vítejte ve světě chipsů bez tuku

10.11.2014 | Chipsy s příchutí ústřic, chipsy z mořských řas nebo z kokosových ořechů, chipsy připravené bez tuku... Jde o novou tendenci, nebo o výstřelky bez budoucnosti?

Doplňky stravy s potenciálně nebezpečným látkami

10.11.2014 | Léčiva na podporu mužské erekce mohou obsahovat nepovolené a nedeklarované látky, které jsou nebezpečné zejména kardiakům a lidem s vysokým tlakem.

Uvařte si Menu podle Koko

04.11.2014 | Již 13. listopadu Brno přivítá v rámci projektu Knihománie 2014 moderátorku a foodblogerku Veroniku "Koko" Kokešovou. Ta představí v Knihy Dobrovský Joštova Brno svou první knihu Menu podle Koko.

Naše testování: Gothaje

04.11.2014 | Název sice pochází ze jména německého města Gotha, ale pověstnou německou preciznost, kvalitu a chuť aby člověk v dnešním gothajském salámu pohledal.

Proč světloocí snášejí alkohol lépe?

03.11.2014 | Máte modré nebo prostě světlé oči a všimli jste si, že snášíte alkohol lépe než vaši přátelé s tmavýma očima? Je to docela přirozené.

Češi mají vinnou výjimku

31.10.2014 | Vinařům z Česka a několika dalších zemí udělila Evropská komise výjimku pro přislazování. Uvedl to dnes deník E15. Hrozny totiž bylo letos nutné sklidit kvůli dešťům dříve, takže mají nižší cukernatost, což ovlivňuje množství alkoholu ve víně.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.