Zaujalo nás

Poznejte svého farmáře na 13 statcích

05.06.2015 | Příležitost poznat farmáře v okolí budou mít i letos lidé, kteří navštíví zemědělská hospodářství zapojená do projektu Ministerstva zemědělství „Poznej svého farmáře“. První hospodářství, Zámecké sady v Chrámcích v Ústeckém kraji, mohli lidé navštívit již 30. května.

Znojemské historické vinobraní bude letos poprvé i v neděli

28.05.2015 | Slavnosti vína se uskuteční od 11. do 13. září, sdělil Jaroslav Chaloupecký z pořádající Znojemské besedy. Návštěvníci tak budou moci více poznat i znojemské památky a zákoutí města.

Startuje sezona českých jahod

28.05.2015 | Sezonu drobného ovoce každoročně zahajuje sklizeň prvních českých jahod. Na jejich sběr pak navazují maliny a ostružiny. Oblíbenost sladkých plodů není překvapivá, jen v obchodech Tesco se za loňský rok prodalo přes 250 tun českých jahod.

Kontroly farmářských trhů v Praze odhalily nedostatky

27.05.2015 | Stále více lidí přivádí snaha zakoupit si čerstvé potraviny na oblíbených farmářských trzích přímo z farem či od malovýrobců. Pravidelné kontroly Státní veterinární správy přispívají nejen k naplnění tohoto cíle, ale pomáhají také chránit spotřebitele.

Čeští potravináři budou soutěžit o titul Česká chuťovka

21.05.2015 | Odborníci budou letos posedmé vybírat kvalitní potravinářské výrobky v soutěži o značku "Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2015". Předání ocenění v pražském Valdštejnském paláci se uskuteční 22. října. Za šest let existence soutěže značku získalo 282 potravin.

Kouření v restauracích vadí stále více lidem

21.05.2015 | Kouření v restauracích, kavárnách či barech vadí v Česku stále více lidem, ukázal výzkum Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a agentury Ipsos.

Na problémy s výživou upozorní Čechy více odborníků

20.05.2015 | Z britského průzkumu vyplynulo, že pokud by se lidé drželi zásad vyvážené stravy, mohli by omezit riziko infarktu a mrtvice o třetinu. Češi překračují doporučovaná množství rizikových živin podobně jako Britové.

Klamavě označený nápoj v drogeriích dm

15.05.2015 | Inspekce nařídila stáhnout vitamínový nápoj bez vitamínů ze sítě dm drogerie, který uváděl spotřebitele v omyl. Jedná se o nápoj WATER&EASY výrobce Ackermanns Haus. Inspekce nařídila prodejci neprodleně stáhnout výrobek ze své tržní sítě.

Dobrá zpráva pro alergiky na jablka

15.05.2015 | Lidé, kteří trpí alergií na jablka, mohou pít čerstvou šťávu z jablek, která je dostatečně provzdušněná, zjistili vědci z Výzkumného ústavu potravinářského průmyslu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.