Zaujalo nás

Francouzská ministryně chce zachránit planetu bojkotem Nutelly

19.06.2015 | Společnost Ferrero by podle ministryně měla palmový olej ve svých výrobcích nahradit surovinou šetrnější k životnímu prostředí.

Toužíte ochutnat krajtu či zebru?

18.06.2015 | Chtěli byste ochutnat něco exotického? Třeba krokodýla, žábu anebo krajtu či zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na dostihovém závodišti.

Švédové si nedají vzít svou kávovou pauzu fika

15.06.2015 | Francouzi mají své víno, Angličané čaj a Švédové zase fika: každodenní přestávku na kávu a k tomu něco malého k zakousnutí. Tu si dopřávají v každém věku, píše agentura AFP.

Chlazené kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

15.06.2015 | Zásilka tří tun chlazeného kuřecího masa z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Přítomnost patogenních mikroorganismů potvrdily v závěru minulého týdne laboratorní testy státního veterinárního ústavu.

Veterináři našli chyby v šestině jídelen

11.06.2015 | Nejvíce prohřešků se týkalo chybějících nebo neprůkazných průvodních dokumentech potravin, následovaly prohřešky ve značení, prošla data použitelnosti a nesprávné skladování surovin.

Inspekce objevila myši ve skladu potravin a v kuchyni

10.06.2015 | Kontrola Státní veterinární správy v zařízení stravovacích služeb Česká hospoda v Domašíně u Vlašimi zjistila stopy výskytu hlodavců ve skladu potravin a v kuchyni.

Proč hledat na výrobcích označení České pivo?

10.06.2015 | Zachování a podpora tradičních výrobních postupů a domácích ingrediencí – to jsou hlavní důvody pro zavádění takzvaných chráněných označení. Ta však znají Češi mezi ostatními známkami kvality potravin nejméně.

Je "český" výrobek opravdu český?

08.06.2015 | Vyznáte se ve značení na obalech potravin? Mate vás množství českých vlaječek a nápisů "české" v obchodech? Stát prý pomůže matoucí situaci zpřehlednit.

Dny chleba 2015 znají své vítěze

05.06.2015 | Dne 4. června proběhlo velké klání nejlepších pekařů a pekáren v České republice. Prestižní soutěž Chléb roku, kterou každoročně pořádá Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR v rámci svátku Dny chleba, se konala v pardubickém výstavišti Ideon. Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Marian Jurečka, který se klání osobně zúčastnil.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.