Zaujalo nás

Industra chystá na konec prázdnin festival pouličního jídla

17.08.2015 | V kreativní továrně Industra v areálu mrazíren Rovner na Masné ulici 9 v Brně, se letos poslední prázdninovou sobotu 29. 8. odehraje oslava pouličního jídla.

Křivá polévka poukáže na nesmyslnost estetických standardů u zeleniny

14.08.2015 | Happening iniciativy Zachraň jídlo s názvem “Křivá polévka” se uskuteční 5. září a bude se při něm vařit polévka pro přibližně 2000 lidí ze zeleniny, která by se nedostala na pulty obchodů kvůli svému nevyhovujícímu vzhledu. Zachraň jídlo tím chce upozornit na velké množství produktů, které se v zemědělství vyhazují, a představit výsledky projektu “Paběrkování”.

Gastronomie z celého světa na jednom místě

14.08.2015 | Letošní 3. ročník GASTRO FOOD FESTU se koná v termínu od 17. až 18. října 2015 v areálu Výstaviště Zahrada Čech. „Jednou z hlavních novinek je, že novým organizátorem festivalu se stává Výstaviště Zahrada Čech a druhou, že festival bude dvoudenní,“ uvádí Michaela Mokrá, organizátorka a obchodní ředitelka Výstaviště Zahrada Čech.

Sucho a nedostatek vláhy začínají dělat starosti vinařům

13.08.2015 | Vedro a nedostatek vláhy začínají dělat starosti vinařům. Na vinicích budou letos patrně nižší výnosy, někteří vinaři jich v nejpostiženějších místech čekají až o polovinu méně ve srovnání s obvyklou úrodou. Réva podle nich v extrémním horku jen přežívá. Vyplývá to z ankety ČTK.

Špagety carbonara by se neměly objednávat na donášku

06.08.2015 | Špagety carbonara, do nichž se přidává syrové vejce, by si lidé neměli objednávat donáškou či si je dávat na místech, kde je delší doba výdeje. Hrozí u nich pomnožení bakterií Salmonella, pokud by byly ve vejci přítomné.

Cocktail international odstartuje sezónu

06.08.2015 | Spirit bar přiveze do Brna světové barmany a pod názvem Cocktail international se uskuteční druhý ročník festivalu míchaných drinků, který návštěvníky provede historií cocktailové kultury. Celkem 9 barů a než osmdesát cocktailů, které ovlivnily svět mixologie, a přes 20 nadšených barmanů se zkušenostmi z nejrůznějších koutů světa opanují prostor Janáčkova divadla v pátek 4. září.

Které potraviny dělají nafouklé břicho?

03.08.2015 | Studie prezentovaná nejprve na Digestive Disease Week ve Washingtonu navíc ukázala, že se bolesti břicha již po jednom měsíci stravy bez fermentujících potravin zmírňují o 40 %.

Hlásit živočišné výrobků z dovozu stačí den předem

03.08.2015 | Lhůta pro hlášení dovozů potravin živočišného původu před příchodem zboží se ode 1.8. zkracuje ze dvou na jeden den. Nahlašovací povinnost se tak sjednocuje s rostlinnými výrobky. Vyplývá to z rozhodnutí vlády, které začalo platit.

Přes 40 % obchodníků chybně označilo nebalené potraviny

03.08.2015 | Jednalo se zejména o absenci jména výrobce potraviny a adresy sídla, informací o látkách vyvolávajících alergie a informací o datu použitelnosti.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.