17.08.2015 | V kreativní továrně Industra v areálu mrazíren Rovner na Masné ulici 9 v Brně, se letos poslední prázdninovou sobotu 29. 8. odehraje oslava pouličního jídla.
14.08.2015 | Happening iniciativy Zachraň jídlo s názvem “Křivá polévka” se uskuteční 5. září a bude se při něm vařit polévka pro přibližně 2000 lidí ze zeleniny, která by se nedostala na pulty obchodů kvůli svému nevyhovujícímu vzhledu. Zachraň jídlo tím chce upozornit na velké množství produktů, které se v zemědělství vyhazují, a představit výsledky projektu “Paběrkování”.
14.08.2015 | Letošní 3. ročník GASTRO FOOD FESTU se koná v termínu od 17. až 18. října 2015 v areálu Výstaviště Zahrada Čech. „Jednou z hlavních novinek je, že novým organizátorem festivalu se stává Výstaviště Zahrada Čech a druhou, že festival bude dvoudenní,“ uvádí Michaela Mokrá, organizátorka a obchodní ředitelka Výstaviště Zahrada Čech.
13.08.2015 | Vedro a nedostatek vláhy začínají dělat starosti vinařům. Na vinicích budou letos patrně nižší výnosy, někteří vinaři jich v nejpostiženějších místech čekají až o polovinu méně ve srovnání s obvyklou úrodou. Réva podle nich v extrémním horku jen přežívá. Vyplývá to z ankety ČTK.
06.08.2015 | Špagety carbonara, do nichž se přidává syrové vejce, by si lidé neměli objednávat donáškou či si je dávat na místech, kde je delší doba výdeje. Hrozí u nich pomnožení bakterií Salmonella, pokud by byly ve vejci přítomné.
06.08.2015 | Spirit bar přiveze do Brna světové barmany a pod názvem Cocktail international se uskuteční druhý ročník festivalu míchaných drinků, který návštěvníky provede historií cocktailové kultury. Celkem 9 barů a než osmdesát cocktailů, které ovlivnily svět mixologie, a přes 20 nadšených barmanů se zkušenostmi z nejrůznějších koutů světa opanují prostor Janáčkova divadla v pátek 4. září.
03.08.2015 | Studie prezentovaná nejprve na Digestive Disease Week ve Washingtonu navíc ukázala, že se bolesti břicha již po jednom měsíci stravy bez fermentujících potravin zmírňují o 40 %.
03.08.2015 | Lhůta pro hlášení dovozů potravin živočišného původu před příchodem zboží se ode 1.8. zkracuje ze dvou na jeden den. Nahlašovací povinnost se tak sjednocuje s rostlinnými výrobky. Vyplývá to z rozhodnutí vlády, které začalo platit.
03.08.2015 | Jednalo se zejména o absenci jména výrobce potraviny a adresy sídla, informací o látkách vyvolávajících alergie a informací o datu použitelnosti.