Zaujalo nás

Piva Prazdroje opět zabodovala ve Zlatém poháru Pivex

18.02.2016 | V letošním 24. ročníku prestižní degustační soutěže piv Zlatý pohár Pivex – Pivo 2016 byla oceněna piva z rodiny Plzeňského Prazdroje hned jedenáctkrát. Značky Gambrinus, Velkopopovický Kozel a nealkoholický Birell zachutnaly odborné degustační porotě napříč všemi vyhlašovanými kategoriemi.

Český minipivovar uspěl v mezinárodní konkurenci

18.02.2016 | Stovky malých i velkých pivovarů soutěžily v Českých Budějovicích o titul Zlatá pivní pečeť 2016. Pořadatelé třetí největší degustační akce svého druhu na světě vyhlásili vítěze.

Šampionem letošního ročníku Pivexu je Zubr premium

17.02.2016 | Výsledky vyhlásili organizátoři na galavečeru pivovarníků a sladovníků v Brně.

Na počest Karla IV. vznikla kolekce královských vín

16.02.2016 | K 700. výročí narození krále Karla IV. vznikla speciální kolekce vín. Pít se budou v královských městech při oslavách po celý rok.

Festival minipivovarů na potravinářském veletrhu Salima

11.02.2016 | Obchodníci, znalci i milovníci pivního moku budou ochutnávat více než sto druhů piv od 35 českých a moravských minipivovarů v dlouhém křídle pavilonu A2 brněnského výstaviště. Některá speciální piva budou dokonce uvařena pouze pro tuto příležitost.

Textové i obrazové varování na cigaretách

05.02.2016 | Už od 20. května budou muset výrobci cigaret uvádět na krabičkách nejen textové, ale také obrazové varování o škodlivosti kouření. Přikazuje to novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.

Ministr Jurečka: Milovníci piv se nemusí obávat, o ležák nepřijdou

05.02.2016 | Nová vyhláška o nápojích mění některá označení piva. Respektuje měnící se sortiment piva a reaguje na nové pivní styly převážně menších pivovarů.

Tradiční Letenský masopust už v sobotu

04.02.2016 | Úderem desáté hodiny ranní předá starosta Prahy 7 Jan Čižinský na pražském Strossmayerově náměstí symbolické „právo“. Průvod masek, který se zastaví v Galerii Scarabeus a v Muzeu kávy Alchymista, dojde až k budovám Národního technického muzea a Národního zemědělského muzea.

Muzeum řeznictví ve Valašském Meziříčí

02.02.2016 | Unikátní expozice představuje přehlídku historických, ale stále funkčních řeznických strojů z 1. poloviny 20. století. Řeznické řemeslo má na Valašsku bohatou a dlouholetou tradici.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.