Zaujalo nás

EK kvůli kvalitě potravin zpřesní výklad ochrany spotřebitele

06.03.2017 | Problém nižší kvality některých potravinářských výrobků na trzích středoevropských členských zemí EU by měl v první fázi pomoci řešit přesnější výklad evropských ustanovení o ochraně spotřebitele.

Visegrád si přeje reformu EU, vadí mu problém kvality potravin

02.03.2017 | Premiéři čtyř zemí visegrádské skupiny, Česka, Slovenska, Polska a Maďarska, dnes ve Varšavě schválili společné stanovisko k budoucnosti Evropské unie - přejí si reformu společenství při rovnosti všech členů.

O Zlatý soudek Pivex se uchází rekordní počet 19 pivovarů

16.02.2017 | O hlavní ocenění soutěže Zlatý soudek Pivex se bude letos v Brně ucházet 35 značek piv od 19 tuzemských pivovarů a minipivovarů. Je to nejvíce ve čtyřleté historii soutěže. Novinářům to dnes řekli zástupci pořádající agentury Snip.

Samoobsluhy na venkově získají pomoc od státu, plánuje Jurečka. Pod tisíc obyvatel jsou ztrátové

28.01.2017 | Provozovatelé venkovských obchodů chtějí státní dotace, protože více než o podnikání jde podle nich o službu. Hranice mezi výdělečností a ztrátovostí prodejny se pohybuje okolo tisíce obyvatel v dané obci.

Prezident Agrární komory ČR se nebude ucházet o znovuzvolení

25.01.2017 | Prezident Agrární komory ČR Miroslav Toman oznámil dnes na zasedání představenstva AK ČR, že se nebude na XXV. Sněmu AK ČR, konaném dne 16. března v Olomouci, znovu ucházet o znovuzvolení do této funkce.

Výskyt ptačí chřipky v České republice je závažný, ale plně pod kontrolou

10.01.2017 | Agrární komora České republiky společně s Českomoravskou drůbežářskou unií pečlivě monitoruje situaci vyvolanou výskytem ptačí chřipky na území České republiky, lokalizovanou momentálně v pěti ohniscích v drobnochovech na Jižní Moravě a ve Středočeském kraji.

V Itálii zemřel vynálezce kinder vajíček

31.12.2016 | V Itálii ve věku 83 zemřel William Salice, který je považován za vynálezce kinder vajíček (Kinder Surprise), tedy čokoládové pochutiny doplněné uvnitř o hračku.

Hamé zpracovává v Kunovicích zelí tradičním způsobem - šlapáním

23.11.2016 | Potravinářská společnost Hamé ve svém kunovickém závodě zpracovává zelí tradičním způsobem - šlapáním. Kvůli modernizaci prostor letošní sezona začala o něco později než obvykle.

O Zlatý pohár Pivex bude letos soutěžit 40 značek

22.11.2016 | V jubilejním 25. ročníku soutěže o Zlatý pohár Pivex 2017 bude soutěžit 15 pivovarů. Letos přihlásily celkem 40 značek, o pět méně než v loňském roce. Novinářům to dnes řekli pořadatelé.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.