Zaujalo nás

Bulharsko se zaměří na dvojí kvalitu potravin v EU

28.05.2017 | Bulharské ministerstvo zemědělství dnes oznámilo, že se dozorové orgány chystají provést rozsáhlé kontroly potravin, které prodávají nadnárodní společnosti v této balkánské zemi. Jejich kvalitu budou porovnávat se stejnými produkty prodávanými v západoevropských zemích.

Omluva

25.05.2017 | Naše redakce převzala text článku ČTK, který obsahoval nepravdivé informace. Firmě LARIS TRANDING COMPANY spol. s r.o. se tímto omlouváme a uveřejňujeme její stanovisko:

Karlovarský kraj chce vlastní značku pro regionální potravinu

24.05.2017 | Karlovarský kraj chce vytvořit vlastní značku, kterou chce oceňovat regionální výrobce potravin. Má to být Dobrota Karlovarského kraje. Soutěž Regionální potravina organizovaná ministerstvem zemědělství v kraji zůstane, kraj ji ale už nebude finančně podporovat, řekl dnes novinářům krajský radní pro životní prostředí Karel Jakobec (ODS).

Potravinová soběstačnost Slovenska podle tamní komory klesá

18.05.2017 | Slovensko není potravinově soběstačné a od dosažení tohoto cíle se stále více vzdaluje. Upozornila na to dnes tamní potravinářská komora (PKS), podle které zastoupení domácích potravin na pultech slovenských obchodních řetězců neustále klesá.

Zámecké vinařství Bzenec získalo velkou zlatou medaili

15.05.2017 | Zámecké vinařství Bzenec získalo velkou zlatou medaili na 24. ročníku mezinárodní soutěže vín Concours Mondial de Bruxelles, která se letos konala ve Španělsku.

Ve Znojmě lidé ochutnali rekordní počet vín

08.05.2017 | Celkem 79 vín od 18 vinařů nabídl dnes festival vína pod hlavičkou VOC Znojmo. Do centra Znojma přijelo přes 6000 lidí z celé republiky.

Potraviny živočišného původu z Brazílie testovat, přikázal stát

06.05.2017 | Veterináři nařídili, aby provozovatelé potravinářských podniků, kteří přijmou potraviny živočišného původu z Brazílie, je nechali otestovat v akreditované laboratoři na salmonelu. Náklady budou platit příjemci potravin. Jinak jim bude hrozit až dvoumilionová pokuta. Opatření bude platit od úterý 9. května.

Vinaři vyčíslili škodu za jarní mrazy zhruba na půl miliardy Kč

03.05.2017 | Vinaři vyčíslili škodu za jarní mrazy, které postihly vinice koncem dubna, zhruba na půl miliardy korun. Svaz vinařů odhaduje, že letos může narůst i cena hroznů a obecně se sníží objem této stále nedostatkové suroviny.

Na plýtvání jídlem v Česku se o víkendu zaměří programátoři

22.04.2017 | V Praze dnes začíná soutěž Food Waste Hackathon. Akce má za cíl propojit odborníky na informační technologie s lidmi zabývajícími se problémem nehospodárného nakládání s jídlem.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.