Zaujalo nás

Marks&Spencer začal prodávat potraviny on-line přes Rohlik.cz

25.09.2017 | Britský obchodní řetězec Marks & Spencer začal v Česku prodávat potraviny přes internet prostřednictvím e-shopu Rohlik.cz.

V Praze začíná filmový festival Země na talíři

21.09.2017 | V Praze dnes začíná sedmý ročník filmového festivalu Země na talíři, který se zaměřuje na téma výroby a spotřeby potravin a udržitelného rozvoje.

Vinaři vezou z Vídně 32 zlatých medailí

19.09.2017 | Vinaři z České republiky získali na jedné z největších světových vinařských soutěžích AWC Vienna 32 zlatých medailí. Nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt s.r.o. se třemi zlatými a šesti stříbrnými medailemi, uvedl dnes Vinařský fond v tiskové zprávě.

Praxe dvojí kvality potravin není v EU přípustná, uvedl Juncker

13.09.2017 | Praxe dvojí kvality potravin není v Evropské unii přípustná, prohlásil dnes v europarlamentu předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Češi musí mít podle něj v čokoládě stejně kakaa, Slováci stejné množství ryb v rybích prstech a Maďaři stejně masa v masných výrobcích jako kdokoliv jiný v EU.

Čína zakázala dovoz měkkých plísňových sýrů. K důvodům země mlčí

11.09.2017 | Čína zakázala dovoz měkkých plísňových sýrů, jako jsou Roquefort, Brie a Camembert, důvod je zatím nejasný. Tyto sýry sice obsahují kultury, které nejsou v Číně povoleny, ale země je dovážela roky.

Němec překonal vlastní rekord v nošení piva

05.09.2017 | Oliver Strümpfel dnes na slavnosti v dolnobavorském Abensbergu překonal vlastní rekord v nošení litrových sklenic piva. Na vzdálenost 40 metrů se mu podařilo bezpečně donést 29 zdejších takzvaných mázů.

Jurečka chce, aby biopotraviny nabízely i školy a nemocnice

02.09.2017 | Počet výrobců biopotravin letos do konce srpna vzrostl o šest procent na 645 výrobců. Ekologických zemědělců přibylo 141 na současných 4412.

Veterináři letos poprvé potvrdili výskyt parazita svalovce

31.08.2017 | Letos byl poprvé v ČR znovu potvrzený parazit svalovec u divočáka. Veterináři jej nalezli u uloveného prasete v Libereckém kraji v katastrálním území Oldřichov v Hájích. Konzumace nakaženého masa, které není dostatečně tepelně zpracováno, může u lidí vyvolat trichinelózu.

Veterináři vybijí na jižní Moravě 65.000 slepic kvůli salmonele

24.08.2017 | Veterináři zjistili bakterie salmonely v chovu nosnic v Pohořelicích na Brněnsku. Musejí tam vybít zhruba 65.000 slepic.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.