Zaujalo nás

Hamé kvůli nové legislativě změnilo etikety u tří svých výrobků

15.11.2017 | Potravinářská společnost Hamé změnila podobu etiket u tří svých produktů. Reaguje tak na změnu legislativy, která od letoška zakazuje až na výjimky označovat potravinářské výrobky jako dětské.

Nákup alkoholu není pro mladistvé v Brně problém, zjistila ČOI

14.11.2017 | Koupě alkoholu není pro mladistvé v Brně příliš velký problém, zjistili kontroloři České obchodní inspekce (ČOI). Zkontrolovali 18 prodejen, řetězců i večerek a v 16 případech zjistili porušení zákona o prodeji alkoholu lidem mladším 18 let.

Helios Orange - ideální informační systém pro společnosti dodávající závodní stravování

13.11.2017 | Informační systémy Helios jsou nejrozšířenější informační systémy v České a Slovenské republice. Jako svoji konkurenční výhodu ho používají nejen výrobní firmy v potravinářství, ale také společnosti zabývající se výrobou a distribucí hotových jídel.

Ve slovenských obchodech chybějí vejce, jejich ceny rostou

11.11.2017 | Po kauze s insekticidem fipronil v některých evropských zemích nyní chybějí na pultech obchodů na Slovensku vejce a jejich ceny začaly růst.

Výrobce čajů Sonnentor dál roste, má zásadu nedodávat do řetězců

04.11.2017 | Výrobce bylinných čajů a koření, společnost Sonnentor z Čejkovic na Hodonínsku, dosáhl za poslední účetní rok, který skončil letos v březnu, tržeb 239 milionů korun. A to i přesto, že se i čtvrtstoletí od vzniku drží zásady nedodávat do řetězců.

Centrum Prahy schválilo prohibici. Za kelímek s pivem pokuta až 10 tisíc

01.11.2017 | Zastupitelé Prahy 1 v úterý schválili návrh vyhlášky, která zakáže požívání alkoholu na veřejnosti v celém centru Prahy. Dnes zákaz platí jen ve vybraných ulicích a parcích. Nově navíc nebude nutné alkohol pít, pokutu si lidé vyslouží už držením otevřené lahve či jiné nádoby obsahující alkoholický nápoj.

Vejce prudce zdražují, výrobci se radují. Proč roste cena i v Česku, když slepic neubylo?

28.10.2017 | V Evropě bylo kvůli jedovatému fipronilu zlikvidováno přes milion nosnic, kterých je nyní nedostatek a to se promítá do cen vajec i v českých obchodech.

Čeští producenti mohou opět vyvážet vejce do Ruska

26.10.2017 | Čeští producenti drůbeže a násadových vajec mohou obnovit vývoz do Ruska. Země zrušila v tomto týdnu zákaz dovozu, který od února zavedla kvůli výskytu ptačí chřipky v ČR.

Černý rok vinařů. Vína bude nejméně za 50 let

24.10.2017 | Moravští vinaři nedávno varovali před špatnou úrodou i kvalitou hroznů. Ve víru silně nepříznivého počasí se ale netočí jen oni. Zle na tom budou producenti vína v celé Evropě. Podle Mezinárodní organizace vína (OIV) bude letos nejhorší rok za více než 50 let. Také víno z dovozu proto může zdražit.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.