Zaujalo nás

Syndrom prázdných regálů: Lidé ale skupují zásoby zbytečně!

16.03.2020 | Produkce a distribuce potravin je plynulá, jejich zásoby jsou dostatečné. Po jednání zástupců potravinářských firem a zpracovatelského průmyslu a Svazu obchodu a cestovního ruchu to řekl ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD).

Ministerstvo chystá nový pořad, Všežralovo bistro bude ukazovat cestu ke zdravější stravě

12.03.2020 | Česká televize natočí pro ministerstvo zemědělství 72 dílů dvouminutových spotů s názvem Všežralovo bistro na podporu zdravé výživy.

Hledá se nejlepší rostlinný pokrm: Soutěž o 50 000 korun

11.03.2020 | Česká veganská společnost vyhlašuje první ročník klání o přípravu nejchutnějšího veganského pokrmu. Profesionální kuchaři a kuchařky tak mají jedinečnou šanci předvést své umění v oblasti, která se v posledních letech stala trendem gastronomie a už dávno není jen devizou několika speciálních podniků. Přihlašování do soutěže probíhá do 22. března 2020. Vítěz soutěže si odnese 50 000 Kč.

Čaj jen na vlastní riziko: Co je pravdy na poplašných zprávách o mikroplastech v nálevových sáčcích?

10.03.2020 | V poslední době se rojí zprávy o nebezpečných částečkách plastů v kupovaných čajích. Čajové sáčky mají podle všeho uvolňovat dokonce i miliardy plastových molekul, které mohou mít negativní vliv na naše zdraví. Vedle toho přibývá případů, kdy se na našich hranicích objevují čaje „vylepšené“ o pesticidy. Opravdu se pití čaje stává z příjemného zážitku rizikovou záležitostí?

Hranolky a speciality McCain pro každou příležitost

09.03.2020 | Výrobce mražených bramborových produktů McCain tento rok inovoval svoje produktové portfolio. Zákazníci tak už v tomto období nachází svoje oblíbené hranolky a pečené brambory v nových obalech, některé i pod novými názvy, avšak receptura a vysoká kvalita známých výrobků zůstala zachovaná

Sýrovým mistrem světa je gruyère ze Švýcarska

09.03.2020 | Titul nejlahodnějšího sýra na světě získal na letošní mezinárodní sýrařské soutěži gruyère ze švýcarského Bernu. V americkém Wisconsinu porazil rekordních 3667 soupeřů z 26 zemí světa.

Marmite jako tajná esence pokrmů v michelinských restauracích

05.03.2020 | Kvasnicová pomazánka je fenomén, maže se na toasty, potírají se jí ryby. O co jde, kde vznikla a proč je pro nás možná nová?

SZPI bude za dvojí kvalitu považovat rozdílnou gramáž

05.03.2020 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) bude za tzv. dvojí kvalitu potravin v případě schválení příslušné novely považovat také rozdílnou gramáž jídla ve stejně velkých a podobných obalech prodávaných v různých evropských státech nebo používání levnějších složek.

Míchaná vajíčka zvládne prý i 5leté dítě! Opravdu?

03.03.2020 | Míchaná vajíčka jsou patrně to první, co nás rodiče učí vařit. A následuje samozřejmě mnoho nepovedených pokusů. Udělat dobrou snídaňovou pochoutku totiž zas tak jednoduché není a mnohdy jí bohužel nemají zvládnutou ani v kavárnách a restauracích, kde se nabízí snídaňové menu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.