Testovali jsme pro Vás

Hotovky jen jako nouzovky

12.03.2015 | Tentokrát jsme se v našem redakčním testování zaměřili na hotová chlazená jídla s rýží. Nabídka pokrmů s rýží je hodně zaměřená na receptury papírově čínské, ale ve skutečnosti velmi improvizované a nespoutané.

Vepřové konzervy: není maso jako maso

02.03.2015 | Vepřové ve vlastní šťávě je klasika českých trampů, rychlých večeří i zájezdů do Chorvatska. Podívali jsme se mu tedy na zoubek v dnešní době, kdy už si konzervy k moři nevozíme.

Čaj? Jen cukrová voda s citronem!

13.02.2015 | Za objev ledového čaje vděčíme létu roku 1904, kdy v St. Louis vrcholila Světová výstava. Angličané zde chtěli Američanům přiblížit tekutou pochoutku, ale s horkým nápojem moc parády nenadělali. Až obchodníka Richarda Blechyndena osvítila spásná myšlenka – proč nepít čaj studený? Stačilo pár kostek ledu a osvěžující trhák byl na světě.

Gulášovky poctivé i plné éček

12.02.2015 | Gulášovou polévku jíme, když jsme v zimě na horách, i v létě na chalupě, kdy nám s poctivě zakrojeným krajícem chleba stačí jako hlavní jídlo. Když se řekne gulášovka, automaticky nám na mysli vytanou přídavná jména jako domácí, poctivá, babiččina. Tak snad se, výrobci naši milí, tentokrát dočkáme…

Utopené naděje hospodské klasiky

12.02.2015 | Konzumenti piva je milují, zastánci zdravé výživy nenávidí. Ať chceme, nebo ne, jsou utopenci klasickou české gastronomie. Teoreticky na nich není co zkazit – špekáčky naložené na několik dní do sladkokyselého nálevu, v němž se topí také cibule a další zelenina i koření, které nebohým buřtíkům dodávají tu správnou chuť.

Poctivý salát v obchodě nekoupíme

22.01.2015 | Brambory, salám, zelenina a majonéza. Tak vypadají základní ingredience pro přípravu klasického vlašského salátu. A skutečně, v žádném z testovaných vzorků tyto přísady nechybějí.

Testovali jsme sekty

22.12.2014 | Když ochutnáte pravé šampaňské, je to prý, jako kdybyste pili hvězdy. My v redakci jsme zůstali raději na zemi a vrhli se na ochutnávání sektů.

Testovali jsme uzené lososy

16.12.2014 | Lahůdka, nebo riziko? Kvalita ryb je dobrá, horší je to s jejich vzhledem a značením na obalech.

Testovali jsme pařížský salát

29.11.2014 | Deset deka salátu a dva rohlíky k tomu. Tak nějak vypadá svačinka příznivců této kalorické bomby, kterou si ostatní dopřávají jen naprosto výjimečně. Bramborový, vlašský, mexický… nabídka je opravdu bohatá.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Červnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont