Testovali jsme pro Vás

Čokoládové zmrzliny: Jak chutná mražená chlouba privátních značek?

20.07.2015 | Každý jí sníme tři litry ročně, tedy asi 20 kusů. Nedosahujeme tím kvalit rekordmanů ze skandinávských zemí, kteří si troufají na 10 litrů, ale i tak je nejpopulárnější letní pochoutkou. Řeč je o zmrzlině, kterou jsme si tentokrát přizvali k redakčnímu testování.

Klobásy na gril jsou plné masa

17.07.2015 | Zatímco špekáček patří ke stálicím české grilovací scény, klobásky jsou spíše občasným návštěvníkem a vítaným zpestřením zahradních party. Česnekové, paprikové nebo bylinkové, silné i tenké, bílé i červené – nabídka v na pultech supermarketů i řeznictví je skutečně bohatá. Podle čeho ale vybrat ty opravdu nejlepší?

Testovali jsme jablečné cidery

17.07.2015 | Známá definice cideru zní: je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Do nedávné doby byl u nás neznámý, ovšem v posledních měsících cider zažívá obrovský boom a značky se přehánějí v uvádění příchutí na trh. Otestovali jsme tucet moštů, které seženete v obchodech i na internetu. Vedly si lépe cidery průmyslové, nebo farmářské?

Nakládané sýry: Velké sýrové zklamání

17.06.2015 | Věrný kamarád utopence a půllitru piva patří ke klasice nejen letní kuchyně. Nejraději ho máme správně uleželý a okořeněný, neutopený v oleji, s křehkou paprikou. Tak dělá nakládaný hermelín čest svému královskému jménu. Alespoň v našich představách nebo doma naložený. To nad sýrem kupovaným aby jeden zaplakal, odhodil příbor a běžel si googlovat recept...

Příjemné paštikové překvapení

29.05.2015 | Někdo je konzumuje denně jako tradiční, rychlou a levnou svačinu, u jiných byste je ve spíži hledali marně. Játrové paštiky jsou klasikou, kterou najdete v supermarketu i v nejzapadlejším vesnickém obchůdku. Pokud vás zajímá, která z játrovek si zaslouží pozornost, začtěte se do dalšího dílu Našeho testování.

Hledání oříšků je práce pro Popelku

20.05.2015 | Kvalitní tuk, hodnotná čokoláda, dobré lískové oříšky… takové jsou ideální komponenty vynikající lískooříškové pomazánky. V našem testu jsme se zaměřili na zjištění, jak kvalitní tuky výrobci opravdu používají a v kterém krému nalezneme místo oříšků jen umělé aroma. Žádný z výrobků v testu nepropadl, ale rozdíly mezi nimi byly opravdu výrazné.

Souboj se sladkokyselou příchutí

29.04.2015 | Testovali jsme, po kterých nakládaných okurkách můžete s klidem sáhnout a jaké nechat raději ležet v regále. Musíme předeslat, že celkově je kvalita okurek v láku vyhovující, ale výjimky se najdou i v souboji českých, slovenských a vietnamských okurek.

Testovali jsme pro vás instantní kávy

14.04.2015 | Ráno po probuzení, v poledne po obědě, odpoledne pro povzbuzení… ne vždy máme čas a příležitost vychutnat si kávu v kavárně a ke slovu tak přichází instantní produkt. Oceňujeme na něm především jednoduchost a rychlost přípravy. Jak je to s kvalitou rozpustné kávy? Jsou nejdražší výrobky zároveň i těmi nejlepšími?

Testovali jsme mléko

23.03.2015 | Čerstvé, nebo trvanlivé? Někdo dává přednost mléku, které vydrží několik měsíců, pro jiného je důležitější chuť blížící se čerstvě nadojenému mléku. Vždy by však mělo být hygienicky nezávadné a spotřebiteli chuťově vyhovovat. Jak dopadlo srovnání čerstvých a trvanlivých mlék?

Březnový CZ TEST je tady!!!

A s ním i souhrn aktuálního dění ze světa potravin! Jsou snad ryby plné toxinů, proč nechat dršťkovou raději v obchodě otrlejším a proč sojové mléko nikdy nenahradí to kravské? Nejen tyto informace najdete objektivně podané jen u nás, a to ve spolupráci s odborníky z Potravinářské komory ČR!