Testovali jsme pro Vás

Hledá se šunka v sýru, zn. zoufale

24.08.2015 | Tavené sýry mají větší trvanlivost než ostatní sýry a do karet jim hraje také odolnost při skladování při vyšších teplotách, proto patří k oblíbeným potravinám, které si bereme na letní dovolené či prázdninové výlety. Svědčí o tom i statistiky – se spotřebou okolo dvou kilogramů na osobu průměrně za rok patříme ke světové špičce.

Stejný obal, jiná chuť, jiná cena

17.08.2015 | Nedávno jsme vás informovali o závěrech velkého srovnávacího testu potravin prodávaných na českém a německém trhu. Nyní přinášíme kompletní výsledky porovnání složení i cen, senzorického hodnocení i chemických analýz. Dozvíte se, zda se v českých obalech skrývají stejné výrobky jako v těch německých, kolik za stejný nákup zaplatíte v Praze a Drážďanech a také, které výrobky odborné porotě více chutnaly.

Čokoládové zmrzliny: Jak chutná mražená chlouba privátních značek?

20.07.2015 | Každý jí sníme tři litry ročně, tedy asi 20 kusů. Nedosahujeme tím kvalit rekordmanů ze skandinávských zemí, kteří si troufají na 10 litrů, ale i tak je nejpopulárnější letní pochoutkou. Řeč je o zmrzlině, kterou jsme si tentokrát přizvali k redakčnímu testování.

Klobásy na gril jsou plné masa

17.07.2015 | Zatímco špekáček patří ke stálicím české grilovací scény, klobásky jsou spíše občasným návštěvníkem a vítaným zpestřením zahradních party. Česnekové, paprikové nebo bylinkové, silné i tenké, bílé i červené – nabídka v na pultech supermarketů i řeznictví je skutečně bohatá. Podle čeho ale vybrat ty opravdu nejlepší?

Testovali jsme jablečné cidery

17.07.2015 | Známá definice cideru zní: je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Do nedávné doby byl u nás neznámý, ovšem v posledních měsících cider zažívá obrovský boom a značky se přehánějí v uvádění příchutí na trh. Otestovali jsme tucet moštů, které seženete v obchodech i na internetu. Vedly si lépe cidery průmyslové, nebo farmářské?

Nakládané sýry: Velké sýrové zklamání

17.06.2015 | Věrný kamarád utopence a půllitru piva patří ke klasice nejen letní kuchyně. Nejraději ho máme správně uleželý a okořeněný, neutopený v oleji, s křehkou paprikou. Tak dělá nakládaný hermelín čest svému královskému jménu. Alespoň v našich představách nebo doma naložený. To nad sýrem kupovaným aby jeden zaplakal, odhodil příbor a běžel si googlovat recept...

Příjemné paštikové překvapení

29.05.2015 | Někdo je konzumuje denně jako tradiční, rychlou a levnou svačinu, u jiných byste je ve spíži hledali marně. Játrové paštiky jsou klasikou, kterou najdete v supermarketu i v nejzapadlejším vesnickém obchůdku. Pokud vás zajímá, která z játrovek si zaslouží pozornost, začtěte se do dalšího dílu Našeho testování.

Hledání oříšků je práce pro Popelku

20.05.2015 | Kvalitní tuk, hodnotná čokoláda, dobré lískové oříšky… takové jsou ideální komponenty vynikající lískooříškové pomazánky. V našem testu jsme se zaměřili na zjištění, jak kvalitní tuky výrobci opravdu používají a v kterém krému nalezneme místo oříšků jen umělé aroma. Žádný z výrobků v testu nepropadl, ale rozdíly mezi nimi byly opravdu výrazné.

Souboj se sladkokyselou příchutí

29.04.2015 | Testovali jsme, po kterých nakládaných okurkách můžete s klidem sáhnout a jaké nechat raději ležet v regále. Musíme předeslat, že celkově je kvalita okurek v láku vyhovující, ale výjimky se najdou i v souboji českých, slovenských a vietnamských okurek.

Porce květnového čtení míří do sítě!

V prodeji již od 30. 4.