Testovali jsme pro Vás

Všechna másla jsou dobrá, nejlepší to nejlevnější

22.02.2016 | Máslo patří k základním potravinám našich jídelníčků, řada spotřebitelů mu dává přednost před rostlinnými tuky, zejména díky lepší chuti. Ačkoli jeho nadměrnou konzumaci z výživového hlediska doporučit nelze, těžko bychom (alespoň jak ukazují naše testy) na našem trhu hledali potravinu, u které výrobci splňují přesně to, co jim nařizují předpisy, a navíc nezůstávají nic dlužni ani našim chuťovým pohárkům.

Test: Šunky nejvyšší jakosti kvalitou neoslnily

19.01.2016 | Naprostá většina spotřebitelů již ví, že není šunka jako šunka. V orientaci zákazníkům pomáhá rozdělení na jakostní třídy, kde královskou pozici zaujímají šunky nejvyšší jakosti. Vedly si ale skutečně v testu tak, aby dostály své pověsti, nebo se ukázalo, že spotřebitel za své peníze vyšší kvalitu nedostává?

Kakaové nápoje jsou sladkou bombou

18.12.2015 | Každodenní snídaně i zaručený recept, jak rozmrznout po příchodu z procházky v zimní krajině. Kakaové nápoje jsou klasikou, kterou milují snad všechny děti. Ale víme, co jim vlastně v dobré víře servírujeme? Na složení běžně prodávaných instantních kakaových nápojů se podíval náš test.

Test kečupů: Dražší neznamená lepší

15.12.2015 | Kečupy patří k nejoblíbenějším dochucovadlům u dětí i dospělých. V posledních letech si vysloužily nepříliš lichotivou reputaci. Podívali jsme se tedy, jak je to s jejich kvalitou doopravdy. Jsou skutečně plné náhražek a éček, s minimálním obsahem rajčat? Nebo jsou vhodnou součástí jídelníčku a můžeme si na nich bez výčitek pochutnávat?

Jablečné mošty: Některé zklamaly množstvím ovoce i chutí

16.11.2015 | Mošty obecně platí za zdravější ozvláštnění pitného režimu než přeslazené limonády. Pocházejí zpravidla od menších výrobců, jejichž produkty jsou na jednu stranu osobité, ale na druhou stranu může být jejich kvalita poněkud kolísavá, jak dokázal i náš test. Ne všechny testované mošty totiž obsahují očekávaný stoprocentní podíl ovoce.

Česká klasika v ubohém hávu

02.11.2015 | Propečený vrabec s knedlíkem, voňavá svíčková nebo pořádný buřtguláš. Sbíhají se vám sliny? Při ochutnávání hotových jídel, které jsme zvolili pro naše redakční testování, ani nemusejí. A nebudou. Ani tentokrát nás žádný extra chuťový zážitek nečekal, přestože jsme testovali zástupce české klasiky.

Drůbeží párky: Ty z masa jasně vítězí

18.10.2015 | Drůbeží párky sice nejsou tak oblíbené jako ty vepřové, ovšem své příznivce mezi českými spotřebiteli jistě mají. Vždyť jsou z drůbežího masa, méně tučné a zdravější. Anebo ne? Otestovali jsme tucet těchto párků, běžně dostupných na našem trhu, a některé o svých kvalitách skutečně nepřesvědčily.

Některé sirupy jsou prakticky bez ovoce

17.09.2015 | Podle průzkumů spotřebitelského chování pomalu končí éra sladkých limonád a stále více pijeme vodu smíchanou se sirupy. Příchutí je na našem trhu bezpočet, ale my jsme vybrali jednu z nejklasičtějších – jahodovou. Podívejte se, které sirupy jsou vyrobeny skutečně z jahod, kde si výrobci pomohli i levnějším ovocem a které koncentráty se bez ovoce vlastně úplně obejdou.

Solná nálož ve večerním křupání

15.09.2015 | Víme, že jsou nezdravé, ale také, že mohou být nakažlivě dobré. Jsou lidí, kteří se bez nich obejdou hravě, bez pocitu, že by jim něco unikalo. A pak ti, kteří si brambůrky zpestřují několikrát v týdnu filmové večery, posezení s přáteli i jízdu v autobuse. Je to snadné – smažené bramborové brambůrky s paprikovou příchutí. Pochutnáme si na všech značkách stejně?

Porce květnového čtení míří do sítě!

V prodeji již od 30. 4.