Testovali jsme pro Vás

Testovali jsme jablečné cidery

17.07.2015 | Známá definice cideru zní: je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Do nedávné doby byl u nás neznámý, ovšem v posledních měsících cider zažívá obrovský boom a značky se přehánějí v uvádění příchutí na trh. Otestovali jsme tucet moštů, které seženete v obchodech i na internetu. Vedly si lépe cidery průmyslové, nebo farmářské?

Nakládané sýry: Velké sýrové zklamání

17.06.2015 | Věrný kamarád utopence a půllitru piva patří ke klasice nejen letní kuchyně. Nejraději ho máme správně uleželý a okořeněný, neutopený v oleji, s křehkou paprikou. Tak dělá nakládaný hermelín čest svému královskému jménu. Alespoň v našich představách nebo doma naložený. To nad sýrem kupovaným aby jeden zaplakal, odhodil příbor a běžel si googlovat recept...

Příjemné paštikové překvapení

29.05.2015 | Někdo je konzumuje denně jako tradiční, rychlou a levnou svačinu, u jiných byste je ve spíži hledali marně. Játrové paštiky jsou klasikou, kterou najdete v supermarketu i v nejzapadlejším vesnickém obchůdku. Pokud vás zajímá, která z játrovek si zaslouží pozornost, začtěte se do dalšího dílu Našeho testování.

Hledání oříšků je práce pro Popelku

20.05.2015 | Kvalitní tuk, hodnotná čokoláda, dobré lískové oříšky… takové jsou ideální komponenty vynikající lískooříškové pomazánky. V našem testu jsme se zaměřili na zjištění, jak kvalitní tuky výrobci opravdu používají a v kterém krému nalezneme místo oříšků jen umělé aroma. Žádný z výrobků v testu nepropadl, ale rozdíly mezi nimi byly opravdu výrazné.

Souboj se sladkokyselou příchutí

29.04.2015 | Testovali jsme, po kterých nakládaných okurkách můžete s klidem sáhnout a jaké nechat raději ležet v regále. Musíme předeslat, že celkově je kvalita okurek v láku vyhovující, ale výjimky se najdou i v souboji českých, slovenských a vietnamských okurek.

Testovali jsme pro vás instantní kávy

14.04.2015 | Ráno po probuzení, v poledne po obědě, odpoledne pro povzbuzení… ne vždy máme čas a příležitost vychutnat si kávu v kavárně a ke slovu tak přichází instantní produkt. Oceňujeme na něm především jednoduchost a rychlost přípravy. Jak je to s kvalitou rozpustné kávy? Jsou nejdražší výrobky zároveň i těmi nejlepšími?

Testovali jsme mléko

23.03.2015 | Čerstvé, nebo trvanlivé? Někdo dává přednost mléku, které vydrží několik měsíců, pro jiného je důležitější chuť blížící se čerstvě nadojenému mléku. Vždy by však mělo být hygienicky nezávadné a spotřebiteli chuťově vyhovovat. Jak dopadlo srovnání čerstvých a trvanlivých mlék?

Hospodskou klasiku v obchodě nepokoušejte

22.03.2015 | Nejklasičtější z českých klasik i nenáviděná hospodská chuť. Taková je dršťková polévka, lidově řečená držkovka. Rozhodli jsme se otestovat, jaký zážitek na vás čeká, když svou chuť na vydatnou polévku budete chtít uspokojit v obchodě zakoupeným výrobkem.

Hotovky jen jako nouzovky

12.03.2015 | Tentokrát jsme se v našem redakčním testování zaměřili na hotová chlazená jídla s rýží. Nabídka pokrmů s rýží je hodně zaměřená na receptury papírově čínské, ale ve skutečnosti velmi improvizované a nespoutané.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.