Články se štítkem: Vánoce

PRODEJ KAPŘÍKŮ POD DOHLEDEM: VETERINÁŘI HLÁSÍ KONTROLY

06.12.2022 | Státní veterinární správa (SVS) bude u prodejců vánočních kaprů na stáncích kontrolovat dodržování hygienických standardů a zaměří se i na možné zneužívání chráněných označení. Nakupujícím doporučuje nechat si usmrtit rybu na místě prodeje zejména s ohledem na případný stres ryb způsobený přesunem či držením v domácnosti.

DALŠÍ RÁNA PRO RESTAURATÉRY, NEZACHRÁNILY JE ANI VÁNOCE

10.01.2022 | Ačkoli restauratéři obvykle na sklonku roku zažívají žně, letošní rok je vypekl. Do restaurací přišlo oproti roku 2019 zhruba o 20 procent hostů méně, tržby podnikům poklesly v průměru o 10 procent. S koncem roku jich také letos zavřelo zhruba o 10 procent více než obvykle, nevyplatilo se jim otevírat.

NA ČEM SI ČEŠI POCHUTNÁVAJÍ O VÁNOCÍCH?

17.12.2021 | Řízek s bramborovým salátem předběhl v oblíbenosti štědrovečerního kapra, mladí tradiční rybí pochoutce holdují méně. Nejoblíbenějším vánočním cukrovím jsou vosí hnízda, která předstihla vanilkové rohlíčky. Vyplývá to z průzkumu společnosti Bohemia Sekt, jehož výsledky dnes firma zveřejnila.

VÁNOCE V OTÁZKÁCH, ANEB CO JSTE MOŽNÁ NEVĚDĚLI

17.12.2021 | Mysleli jste si, že už vás na Vánocích možná nic nepřekvapí – a ono ejhle. Ovšem, nevadí, nikdy není pozdě na to rozšířit si svoje obzory. Tady jsou perličky, o kterých se fakt běžně nemluví…

CHCETE KAPRA A SEKT ZA 5 KORUN? TADY TO DOSTANETE

16.12.2021 | Makro zákazníkům zpříjemní předvánoční nákupy. Kromě prodloužené otevírací doby znovu nabídne i oblíbenou akci kapr a sekt k nákupu za symbolickou pětikorunu. Vyrazit za velkým předvánočním nákupem do některé z prodejen makro se zákazníkům letos vyplatí hned třikrát. Prodloužená otevírací doba až do 22 hodin umožní ve shonu před svátky lépe využít čas a od 19. do 22. prosince se zastavit pro bonus v podobě sektu a kapra za 5 Kč ke každému nákupu nad 3 333 Kč s DPH.

MÁTE RÁDI VÁNOČNÍHO KUBU? TRNITÁ CESTA NA VÁNOČNÍ STŮL

15.12.2021 | Původní duch Vánoc už je nějaký pátek tatam. Není divu, že na kubu, který dříve ovládal vánoční tabule zcela běžně, se už v řadě domácností zapomnělo. Je to ale škoda. Z nutričního hlediska má rozhodně co nabídnout!

Island válcuje vánoční speciál - pivo z červeného zelí a hrášku

03.12.2021 | Jen pár hodin po uvedení na trh se na Islandu vyprodalo pivo uvařené z konzervovaného hrášku a nakládaného červeného zelí, které se perfektně hodí k vánočním svátkům a Silvestru na ostrovu v Atlantiku. Receptura pěnivého moku s názvem Ora jólabjór z malého pivovaru v Reykjavíku se totiž opírá o dvě základní islandské ingredience, které se na Štědrý večer tradičně podávají k hlavnímu chodu v podobě uzené jehněčí kýty s bramborami.

Šťastné a veselé: Ozvláštněte klasické vánoční menu

02.12.2021 | Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

Kupujete cukroví aj. od známého, známé, co má známou z práce? Tak pozor!

30.11.2021 | Maminky na mateřské, ženy v domácnosti a babičky v důchodu, ve kterých se probouzí podnikatelský duch přes sociální sítě nabízejí své služby – od pečení cukroví, přes přípravu bramborového salátu až po chlebíčky a obložené mísy. Ale co na to říkají pravidla?

V Penny si na Štědrý den nic nekoupíte!

29.11.2021 | Ačkoliv zákon umožňuje mít 24. prosince dopoledne otevřeno, všichni zaměstnanci PENNY budou mít stejně jako v uplynulých letech na Štědrý den volno. Všechny prodejny PENNY tak zůstanou v tento sváteční den zavřené.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.