Recepty

Rakvičkový okamžik

08.01.2015 | Nejlepší rakvičky dělá kamarádka Magda, cukrářka v Krušných horách. Plní je koňakem, polévá čokoládou a šlehačkou nešetří. Jenže já jsem si umanula, že si upeču takové, jaké dělávala babička.

Jak místo chaloupky upéci chatrč

18.12.2014 | Dodnes si pamatuji ty kousky pohádek, které popisují právě perníkové nebo dokonce cukrové chaloupky. Třeba jeden z citátů zní: „Vede k ní chodníček z cukrových špalíčků…“

Mistrovství ČR vyhrál bramborový salát s křepelčími vejci a jablky

03.12.2014 | Osmý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu ve středočeském Mratíně vyhrál počtvrté za sebou šéfkuchař Martin Pánek se svým týmem.

Jak upravit nejen svátečního pstruha?

27.11.2014 | Jak tuto sladkovodní pochoutku nejlépe vybrat a upravit radí Josef Kolář z Rybářství Kolář, které je největším tuzemským producentem pstruha duhového.

Staročeské Vánoce

14.11.2014 | Zamilovaná očka, staročeský vrkoč... Vykouzlete si pravou vánoční atmosféru bez Santa Clause a sobů!

Recept: Brambora promluvila francouzsky

06.11.2014 | Francouzské brambory nemusejí být nudné! Jak z obyčejného horského jídla vyčarovat kulinární skvost?

Truffle s grappou

03.11.2014 | Šéfcukrářka Wine Food Marketu Jana Rodová doporučuje: „Pokud se vám nechce připravovat košíčky z lineckého těsta, můžete do směsi přidat více čokolády, aby byla hustější, a pak z ní vytvarovat nepravidelné kuličky, které obalíte v kakau.“

Kuskus s granátovým jablkem podle Dagmar Peckové

20.10.2014 | "Napoprvé zní recept složitě, ale salát je hotový v cuku letu," říká Dagmar Pecková, "Osobně bych ho mohla jíst po metrácích jen tak, bez ničeho, ale s grilovaným lososem, který je také hned hotový, je to rychlý a vynikající oběd."

Znojemská pečeně

20.10.2014 | Klasika z Moravy, která se bez křupavých okurek neobejde.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Prosincové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont