Recepty

Zapomeňte na smaženici a zkuste tyto italské houbové speciality

15.08.2019 | Odpoutejte se od kultovní smaženice nebo houbových řízků a pusťte si domů trochu Itálie. Máme pro vás recepty na skvělé gnocchi, houbový dort i netradiční polévku.

Prodlužte si léto až do podzimu. Stačí, když jej šikovně zavaříte do pár sklenic

10.07.2019 | Oranžová sezona vrcholí, zavařte to meruňkám a broskvím. Skvělé nejen do palačinek i do perníku, ale i k masům nebo sýrům.

Kynutá bábovka s mandlemi a borůvkami: Zkusíte ji o víkendu?

28.06.2019 | Každý má unikátní recept na bábovku, který se dědí jako poklad z generace na generaci. Kdybyste ale přeci jen chtěli změnu, zkuste to podle Josefa Maršálka, jednoho z předních cukrářů, který pekl i pro anglickou královnu.

Bulgurové krokety: Rychlá večeře, která zachutná celé rodině

27.06.2019 | Bulgur obsahuje vitamín A, B1, 2, 3 a 6, minerální látky – fosfor, železo, hořčíku, mangan a stopové prvky, které chrání buňky před útokem volných radikálů. Má minimum tuku. Blahodárně působí na naše střeva, snižuje cholesterol v krvi, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a předcházet tak cukrovce. Nevíte, jak jej připravit? Zkuste recept od La Food na bulgurové krokety.

Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku. Doporučujeme ochutnat!

21.06.2019 | Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin). Tento recept se vám bude hodit, jak na přípravu večeře, tak i k obědu před hlavním chodem.

Tabouleh, polenta i falafel: Zkuste netradiční jídla do 30 minut

20.06.2019 | Ochutnejte lehké letní recepty z ingrediencí vypěstovaných na zahrádce nebo na poli. Víc sluníčka, víc pohybu … léto je jako stvořené pro zdravý jídelníček. Navíc, pokud si dáte záležet na výběru surovin pěstovaných bez chemie, ideálně v bio kvalitě od české značky PROBIO, vaše tělo zajásá. Přinášíme vám tip na tři výborné recepty, které připravíte za chvilku. Překvapte rodinu letní večeří, jakou ještě neochutnala.

Namíchejte si letní drink. Máme tipy přímo od barmana

13.06.2019 | Přineste si kousek exotiky domů a vychutnejte si koktejly inspirované teplými letními večery, které jsou jako stvořené pro chvíle ve dvou i posezení s blízkými pod širým nebem.

Tatarák nemusí být jen hovězí, zkuste tento z jehněčího masa

05.06.2019 | Dejte šanci neotřelým chutím. Vyzkoušejte jehněčí sekaný tartar s mátou, hruškou a zrajícím ovčím sýrem podle receptu Jardy Žídka z Grang Hotelu River Park a přesvědčte, že jste mistři vařečky i toho největšího fajnšmekra.

Jahodový cheesecake ke Dni dětí!

30.05.2019 | Máte rádi sušenky Oreo? To je dobře, právě ty jsou totiž hlavní ingrediencí nepečeného dortu. Připravte jej dětem - anebo s dětmi. Je to jednoduché.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.