Recepty

Hovězí tataráček podle šéfkuchaře Lukáše Holého

26.02.2020 | Dobrý tataráček přijde vhod jako předkrm před rodinnou večeří i chuťovka k vínu, když k vám na návštěvu přijdou přátelé. Naučíme vás lehčí variantu, kterou si všichni tak oblíbí, že se k vám budou rádi vracet,

Makové tipy + skvělý recept na makovník nakonec

12.02.2020 | Víte, že z máku se dá vyrobit víno, marmeláda, čokoláda, med, chléb, hořčice nebo pesto? A že sušené okvětní lístky pomáhají při nachlazení?

Cizrna jednoduše a chutně: Zkuste tyto placičky

11.02.2020 | Cizrna nabízí celou škálu zdravotních benefitů. Obsahuje vitamíny a minerální látky, také hodně železa (více než jiné druhy luštěnin), ale i vápník, hořčík, draslík a mangan. Má také vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Nevíte, jak ji připravit? Tady máte jeden chutný tip!

Je vám lépe bez lepku? 3 recepty, kde se obejdete bez bílé mouky

23.01.2020 | Ať už vám lepek nedělá dobře, nebo jste se rozhodli, že se vzdáte nepříliš populární bílé mouky, nemusíte se vzdávat zároveň i mlsání. Máme pro vás recepty, které stojí za to vyzkoušet!

Top recepty podzimu aneb Toto rozhodně musíte vyzkoušet!

25.11.2019 | Máme pro vás šest skvělých receptů, které si nejde neoblíbit. Přesvědčete se sami, čeká vás neotřelé propojení chutí!

Kouzla a čáry s podzimními surovinami z našeho kraje

29.10.2019 | S nadcházejícím podzimem dozrává spousta lokálního ovoce, zeleniny a plodů, které jsou typické pro náš kraj. Ale protože je jich všude plno a jsou snadno k sehnání, občas na jejich úžasné vlastnosti zapomínáme.

Servírujte virgin drinky, tady jsou tipy od barmana

06.09.2019 | Jiří Boháč letos pro Mattoni připravil čtyři zcela nové recepty na nealko koktejly inspirované aktuálními trendy. Drinky odlehčil a do jejich složení zařadil tropické ovoce, sirupy i populární matchu. Jejich umíchání zvládne doma každý, kdo se chce osvěžit nebo překvapit přátele na party.

Naše babičky vařily jednoduše: Tady jsou jejich tipy na srpnové dobroty

27.08.2019 | Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, letní měsíce jsou „nejplodnější“. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.

Proč jíst slávky a jak je má nejraději šéfkuchař Filip Sajler?

16.08.2019 | Proč jíst slávky? Jsou zdravé, jednoduché a rychlé na přípravu, navíc velmi chutné. A oproti zažitým předsudkům nejsou vůbec drahé. Připravovat je můžete na desítky různých způsobů – inspirujte se třeba receptem jednoho z ambassadorů Prague mussel weeku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.