26.02.2020 | Dobrý tataráček přijde vhod jako předkrm před rodinnou večeří i chuťovka k vínu, když k vám na návštěvu přijdou přátelé. Naučíme vás lehčí variantu, kterou si všichni tak oblíbí, že se k vám budou rádi vracet,
12.02.2020 | Víte, že z máku se dá vyrobit víno, marmeláda, čokoláda, med, chléb, hořčice nebo pesto? A že sušené okvětní lístky pomáhají při nachlazení?
11.02.2020 | Cizrna nabízí celou škálu zdravotních benefitů. Obsahuje vitamíny a minerální látky, také hodně železa (více než jiné druhy luštěnin), ale i vápník, hořčík, draslík a mangan. Má také vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Nevíte, jak ji připravit? Tady máte jeden chutný tip!
23.01.2020 | Ať už vám lepek nedělá dobře, nebo jste se rozhodli, že se vzdáte nepříliš populární bílé mouky, nemusíte se vzdávat zároveň i mlsání. Máme pro vás recepty, které stojí za to vyzkoušet!
25.11.2019 | Máme pro vás šest skvělých receptů, které si nejde neoblíbit. Přesvědčete se sami, čeká vás neotřelé propojení chutí!
29.10.2019 | S nadcházejícím podzimem dozrává spousta lokálního ovoce, zeleniny a plodů, které jsou typické pro náš kraj. Ale protože je jich všude plno a jsou snadno k sehnání, občas na jejich úžasné vlastnosti zapomínáme.
06.09.2019 | Jiří Boháč letos pro Mattoni připravil čtyři zcela nové recepty na nealko koktejly inspirované aktuálními trendy. Drinky odlehčil a do jejich složení zařadil tropické ovoce, sirupy i populární matchu. Jejich umíchání zvládne doma každý, kdo se chce osvěžit nebo překvapit přátele na party.
27.08.2019 | Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, letní měsíce jsou „nejplodnější“. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.
16.08.2019 | Proč jíst slávky? Jsou zdravé, jednoduché a rychlé na přípravu, navíc velmi chutné. A oproti zažitým předsudkům nejsou vůbec drahé. Připravovat je můžete na desítky různých způsobů – inspirujte se třeba receptem jednoho z ambassadorů Prague mussel weeku.