Recepty

Ledové kostky

28.05.2015 | Krásné, snadné a velice dekorativní květové ledové kostky zvládnete vytvořit za pár minut. Navíc na ledové kostky můžete vyzkoušet libovolné květy.

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Smažený okoun (pesce persico fritto)

24.05.2015 | Okoun v těstíčku s rozmarýnem, co může být lepšího?

Plněná rajčata

22.05.2015 | Pečená rajčata byste v kuchařkách minulého století hledali marně. Chuť teplých rajčat v české kuchyni zdomácněla až s pizzou. Když je doplníte jemnou náplní s trochou sýra a chuťově ostřejšími květy, nemusíte se výsledku obávat.

Květinová pavlova

20.05.2015 | Sněhové pusinky zdobené něžnými květy patřily mezi vůbec první květinové recepty z mé kuchyně. Můj syn Kryštof mne již tehdy podporoval a povzbuzoval, ačkoli sotva viděl na kuchyňskou linku.

Králík na řebříčku

18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.

Čočka s jarním lupením

15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.

Rybí knedlíčky (polpettine di pesce)

15.05.2015 | Kuličky podáváme s tomatovou omáčkou a bazalkovým pestem nebo samostatně ke skleničce bílého nebo růžového vína od jezera Garda.

Šeříkový pribiňák pro děti i dospělé

13.05.2015 | Vždy když oždibuji fialové šeříkové květy, vychutnávám si na nich spíš vůni než lehce svíravou chuť. Se svým úlovkem spěchám do kuchyně a shake piju, ještě než se stihne dotočit vlastní setrvačností. „Okamžiku, jak´s krásný, ach prodli jen.“ Myslívám si při tom.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Lednové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont