Nebezpečné potraviny

Veterináři u Ústí odhalili auto se 70 kg potravin bez dokladů

04.03.2021 | Veterináři spolu s celníky odhalili v okrese Ústí nad Labem vozidlo, které převáželo 70 kilogramů potravin neznámého původu v nevhodných podmínkách. Šlo o mořské plody, ryby, plže, hlavonožce a chlazené masné výrobky.

Varování spotřebitelům. Tyto konzervy raději vraťte zpět prodejci

19.02.2021 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nepravdivé údaje o obsahu masa u masných konzerv z Polska. Produkt BEST Premium Lunch, v balení 110 gramů, musí prodávající společnost Kaufland stáhnout ze všech svých poboček.

Do Čech si namířilo maso, ryby a léky a bez dokladů

16.02.2021 | Celníci z pražské Ruzyně zadrželi při kontrole zásilky, které obsahovaly masné a rybí výrobky nelegálně dovezené ze států mimo Evropskou unii. Šlo celkem o 957 kilogramů masa, 618 kilogramů ryb a 172 kilogramů rybí omáčky.

Vypadají lákavě, co když ale byly usmažené v tomto? Fotky z kontrolní akce olejů

10.02.2021 | V rámci pravidelné kontrolní akce Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) prověřila jakost a bezpečnost fritovacích olejů, které provozovatelé restaurací a rychlých občerstvení používají k přípravě pokrmů. V každé páté až šesté kontrolované provozovně inspektoři SZPI vyhodnotili olej ve fritovacích zařízeních za nevhodný k lidské spotřebě.

Varování spotřebitelům: Tento chléb z Polska rozhodně nejezte!

27.01.2021 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před nebezpečnou šarži toastového chleba. Obsahuje totiž ostré kovové střepiny!!!

Inspektoři: Pozor, tento doplněk je zdraví škodlivý

17.12.2020 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před doplňkem stravy „VALENTUS SlimROAST OPTIMUM 118g, původem z USA (distributor: Valentus, Inc., Sioux Falls, SD 57106, USA, šarže: A28594912G).

Varování spotřebitelům: Inspektoři stahují indická sezamová semínka

16.12.2020 | Potravinářská inspekce varuje před sezamovými semeny z Indie s výrazně nadlimitním obsahem nebezpečné látky

Veterináři varují před nebezpečnou bakterií v krevetách ze Sapy

25.11.2020 | Veterináři varují před nebezpečnou bakterií, kterou mohou obsahovat zmražené krevety prodávané v pražské tržnici Sapa. ČR dostala před potravinami varování prostřednictvím systému rychlého varování ze Slovenska, kde se také tato potravina prodávala.

Varování spotřebitelům: Inspektoři našli v tomto doplňku stravy zakázané látky

13.11.2020 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v e-shopu prohormony.cz doplněk stravy se zakázanou látkou. Americký produkt USP LABS OxyELITEPro obsahoval zakázanou látku yohimbine. V některých státech mimo Evropskou unii je používána pro své údajné účinky na libido či ke kontrole hmotnosti.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.