Nebezpečné potraviny

Alergici, pozor na masové kuličky

12.12.2011 | V rámci namátkové kontroly v místě určení zjistili inspektoři Krajské veterinární správy pro Jihomoravský kraj nedeklarovanou sojovou bílkovinu v mražených masových kuličkách dodávaných do obchodního domu IKEA.

Staženy zmražené kuřecí díly

06.12.2011 | Při kontrole v provozovně Penny Market s.r.o. na Masarykově třídě ve Veselí nad Moravou našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) balené hluboce zmrazené kuřecí díly od polského výrobce, které vykazovaly známky kažení a zápach po žluklém tuku.

Listerie v sýru ze Slovenska

06.12.2011 | Varování se týká výrobku s názvem Sýrové nitě přírodní od výrobce Bačovské sýry S. R. O. ze Svederníka. Pokd jste si výrobek zakoupili, můžete jej vrátit.

Deoxynivalenol v ovesných vločkách Nordwaldtaler

04.12.2011 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce reagovala okamžitou kontrolou na informaci z Německa, že ovesné vločky Nordwaldtaler, dodávané i na český trh, obsahují nadměrné množství deoxynivalenolu. Výrobek je nyní stahován z prodeje.

Šproty z Lotyšska s benzo(a)pyrenem

01.12.2011 | Opět jde o problém s rybičkami z Pobaltí, tentokrát jsou to šproty v oleji z Lotyšska, ve kterých bylo zjištěno nadlimitní množství benzo(a)pyrénu.

Zkažené masné výrobky

30.11.2011 | Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) našli při kontrole v provozovně společnosti Billa spol. s r.o., na ulici Vlastina 34 v Praze Ruzyni závadné balené masné výrobky: drůbeží droby, drůbeží maso a vepřové maso.

SZPI kontrolovala kvalitu salámů Vysočina

30.11.2011 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce ověřovala v rámci cílené kontrolní akce jakost trvanlivých masných výrobky, uváděných na trh pod názvem salám „Vysočina“. Kontrola se týkala jakosti salámů různých výrobců, vzorky byly odebrány v sedmi provozovnách obchodních řetězců v Jihomoravském kraji.

Falšované džemy z Polska

29.11.2011 | Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zachytili v tržní síti dva polské džemy, které obsahovaly výrazně méně ovoce, než bylo deklarováno na obalu.

Málomasé rybí prsty

23.11.2011 | Na základě výsledků vyšetření uvedených v časopisu DTEST provedly Krajské veterinární správy pro Pardubický kraj a pro Středočeský kraj namátkovou úřední kontrolu výrobků „rybí prsty“ se zaměřením na obsah deklarovaného rybího masa, jak je uvedeno na obale výrobku a na skutečný obsah rybího masa, a to od různých dovozců.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.