Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

20.10.2014 | Klasika z Moravy, která se bez křupavých okurek neobejde.

<

Ingredience: 1 kg hovězího masa zadního, 100 g špeku, sůl, mletý pepř, 120 g slunečnicového oleje, 300 g cibule, 100 g hladké mouky, 150 g sterilovaných okurek

Postup: Hovězí maso očistíme a prošpikujeme polovinou slaniny, osolíme, opepříme a na oleji zprudka a krátce opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme na talíř. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda. Podlijeme trochou horké vody nebo vývaru (asi 250 ml) a tzv. „odrestujeme“ – cibule tak chytne jednotnou hnědou barvu, poté zaprášíme moukou, osmahneme, opět podlijeme (asi 800 ml), vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Druhou část špeku nakrájíme na kostičky a vypečeme, do tohoto základu vložíme na malé kostičky nakrájené kyselé okurky a orestujeme. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme ke slanině a okurkám a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou, houskovým knedlíkem, rýží nebo vařenými brambory.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce, fenyklovo-okurkový salát - dnešní oběd?

28.04.2020 | Známý módní návrhář, ale zároveň i vášnivý kuchař Pavel Berky si pro vás zase něco připravil. Jaro vládne lehkým jídlům, proto vynechte přílohu a k masu si dejte jen lehký detoxikační salát - okurkovo-fenyklový je skvělá volba.

Za 30 minut hotovo: Servírujte dnes sýrové krokety

23.04.2020 | Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vaření a dnes si pro vás připravil skvělé sýrové krokety.

V kuchyni už od mala: Pěstujte dětem kladný vztah k vaření

08.05.2020 | Máme pro vás recepty, které zvládnou i ti nejmenší. Nejen, že se zabaví, ale také se hravou formou naučí spoustu nového.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Červnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont