17.10.2016 Redakce
Máme pro vás recepty na dvě skvělé zmrzliny. Zkisíte opilou nebo karamelovou příchuť?
1 plechovka karamelového Salka
2 balení 30% smetany
50 g máslových sušenek
Plátky mandlí
½ plechovka Salka 397 g
1 Tatra smetana na šlehání 30% (200 g)
100 ml rumu
10 zralých datlí
2 lžíce mletých ořechů
1. Šlehačku vyšleháme do tuha.
2. Salko smícháme s rumem, ořechy a datlemi nakrájenými na malé kousky.
3. Vše pečlivě smícháme dohromady.
4. Hotovou směs vlijeme do plastové misky nejlépe s uzavíratelným víkem a dáme zhruba na 8 hodin do mrazáku.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.