Žampionový štrúdl

Žampionový štrúdl

16.02.2015 | Do jakého roku vznik štrúdlu spadá, zůstává gastronomickým tajemstvím, jisté je jen to, že první písemná zmínka pochází z roku 1696, kdy se objevil v kuchařce s názvem „Koch-Puech“.

<

Doba přípravy: 80 minut, na 2 štrúdly

Ingredience: 1 balení listového těsta, 2 lžíce oleje, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 200 g anglické slaniny, 500 g žampionů, sůl, pepř, hrst strouhanky, 300 g oblíbeného tvrdého sýra, 4 lžíce rozpuštěného másla

Postup: V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme nakrájené houby, ochutíme a necháme chvíli dusit. Přimícháme strouhanku a směs necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme dva pláty, po celé ploše kromě okrajů je posypeme polovinou nastrouhaného sýra, na něj poklademe připravenou náplň a posypeme zbylým sýrem. Smotáme do obvyklého tvaru a potřeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 180 °C.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Ideální snídaně? Kaše. Tady je 5 tipů, které si připravit

06.07.2020 | Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

Jó třešně zrály! Upečte z nich skvělý štrúdl

12.08.2020 | Štrúdl z jablek je klasika. Třešně si ale také výborně rozumí s listovým těstem a když přidáte ještě mascarpone, vznikne neodolatelná kombinace, která si to namíří na vaše chuťové pohárky!

Rychlovka, co neomrzí: "Buřty" na pivu

16.07.2020 | Rychle, jednoduše a hlavně chutně. Šéfkuchař Ondřej Slanina ví, jak na ty nejlepší špekáčky na pivu!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont