Žádný učený z nebe nespadl. Fotky z kuchyně, u kterých se pobavíte

Žádný učený z nebe nespadl. Fotky z kuchyně, u kterých se pobavíte

10.05.2021 Jana Čiháková

Ne vždycky jde v kuchyni všechno podle plánů. Občas se zapomene na hrnec na plotně, neodhadne množství surovin a nebo vás překvapí vada materiálu. Podívejte se na kulinární eskapády. Myslíme, že se od srdce zasmějete.

Žádný učený z nebe nespadl a podle toho to také občas vypadá. Kéž by tyto kuchaře začátečníky ale trápila jen sražená omáčka nebo třeba převařené těstoviny. Tito naši "hrdinové" se toho rozhodně nebáli a rozjeli to vskutku ve velkém stylu - no...a podle toho to také vypadá. 

Kde udělali soudruzi z NDR chybu tentokrát? 

Rychlovarná konvice šetří čas a je prima, když ji člověk nechá dělat to, k čemu byla stvořena. Strčit ji do zásuvky a zmačknout čudlík byl ale evidentně pro někoho oříšek. 

Tlakový hrnec v akci. Exploze to byla slušná. A jak se asi mělo jídlo uvnitř, které se nedobrovolně flambovalo?

Kdo má chuť dneska na Itálii?

Italská kuchyně, to je rýže, pasta a pizza. Tak schválně, jestli je od sebe rozeznáte i v tomto podivuhodném skupenství. Poměry vody a sypkých surovin zkrátka neošálíte...

A ještě víc...

Když to nejde silou, použijte ještě větší sílu. Sice to možná odnese nějaký ten kus náčiní, ale co byste neobětovali pro výtečnou chuť?


Hrnečku vař

Hrnečkové recepty jsou super, no a když se to spojí ještě s rychlou přípravou v mikrovlnné troubě, máte postaráno. Sice ne o dorbé jídlo, ale pár hodin úklidu, ale zase nepřiberete. 

Text Jana Tobrmanová Čiháková, foto facebook, @girly


Mohlo by vás zajímat

TRADIČNÍ ROMSKÁ GOJA PODLE PAVLA BERKYHO: P.S. ZATRACENĚ DOBRÁ

19.10.2023 | Půlmetrová bramborová jelítka vás dostanou výtečnou chutí. Troufnete si na romský recept tradičně využívaný během vánočních svátků?

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.