Za 30 minut hotovo: Servírujte dnes sýrové krokety

Za 30 minut hotovo: Servírujte dnes sýrové krokety

23.04.2020 | Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vaření a dnes si pro vás připravil skvělé sýrové krokety.

Počet porcí: cca 20 ks

Časová náročnost: 30 minut

Ingredience:

  • 200 g sýru eidam
  • 100 g nivy
  • 3 vejce
  • zelený pepř
  • sušené chilli papričky
  • rostlinný olej
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • strouhanka
  • sůl

Postup:

Sýr nastrouháme a dáme stranou. V druhé misce si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky můžeme použít na jiný recept nebo na majonézu. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do nastrouhaného sýru. Přidáme nasekané kuličky zeleného pepře a chilli podle chuti. Rukama vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a následně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Se sýrovou hmotou je třeba pracovat rychle, aby neztratila svou vláčnost. Po usmažení krokety vyndáme a necháme okapat přebytečný olej.

Na pánvi necháme rozehřát lžíci oleje. Přidáme rozmáčknutý stroužek česneku a celou větvičku rozmarýnu. Rajčata přepůlíme a přidáme do rozpálené pánve. Zlehka je osolíme a počkáme až změknou, ale aby zároveň neztratily pevnost a nerozvařily se.

Servírování:

Za pomocí špejle nebo párátka připíchneme opečené rajče na kroketu. Tento rychlý a lahodný snack se skvěle hodí na jakoukoliv domácí party. Ke kroketám můžete využít třeba česnekovou majonézu, jogurtový dip nebo perfektně fungují i sladké omáčky na bázi ovoce. Místo rajčat můžete použít i např. čerstvé kuličky hroznového vína.

Dobrou chuť

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Česká soběstačnost (nejen) po koronavirové krizi: Nejvíce nás "pálí" ovoce a zelenina

25.05.2020 | S koronavirovou krizí v Česku začaly sílit i hlasy po větší potravinové soběstačnosti. Odborníci volají zejména po větší produkci ovoce a zeleniny, rozšíření skladovacích prostor či výraznější osvětě směrem k českým potravinám.

Kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce, fenyklovo-okurkový salát - dnešní oběd?

28.04.2020 | Známý módní návrhář, ale zároveň i vášnivý kuchař Pavel Berky si pro vás zase něco připravil. Jaro vládne lehkým jídlům, proto vynechte přílohu a k masu si dejte jen lehký detoxikační salát - okurkovo-fenyklový je skvělá volba.

Uvařte si: Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

17.04.2020 | Italská kuchyně patří právem k nejoblíbenějším. Pokud chcete ale tělu odlehčit, připravte si namísto bramborových noků gnocchi z polenty.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Červnové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont