Všem výrobcům: Nevíte, jak správně značit potraviny? Přijďte na bezplatný seminář!

Všem výrobcům: Nevíte, jak správně značit potraviny? Přijďte na bezplatný seminář!

18.02.2019 |

Vážení výrobci potravin,

nevíte si rady, co všechno musí obsahovat etiketa Vašeho výrobku? Tápete v oblasti legislativních požadavků na označování potravinářských výrobků? Rádi byste zkusili štěstí v 10. ročníku soutěže o značku Regionální potravina? Tak právě pro Vás je určen seminář na téma „Jak správně značit potraviny?“, který se koná v rámci projektu Regionální potravina pod záštitou Ministerstva zemědělství a Státního zemědělského intervenčního fondu.

Během semináře se dozvíte obecné informace a pravidla o soutěži Regionální potravina v roce 2019, včetně legislativních požadavků na označování potravinářských výrobků, které budou doplněny praktickými zkušenostmi a ukázkami zástupců Ministerstva zemědělství, Státní veterinární správy a Státní zemědělské. V rámci semináře bude možné konzultovat s přednášejícími i konkrétní případy značení jednotlivých výrobků.

Bližší informace včetně termínů, míst konání a harmonogramu semináře naleznete v přiložené pozvánce.

Závazné přihlášky na akci zasílejte na email: svobodova@foodnet.cz s uvedením jména, příjmení a společnosti, společně s vybraným termínem a místem konání (maximální kapacita míst je omezena).

SEMINÁŘ JE URČEN PRO MALÉ A STŘEDNÍ VÝROBCE ZEMĚDĚLSKÝCH A POTRAVINÁŘSKÝCH VÝROBKŮ A JE ZCELA BEZPLATNÝ.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Není kráva jako kráva: Vyberte si ten nejlepší kousek hovězího!

29.07.2019 | Která kráva z farmy je na mléko a která se hodí pro to nejlepší maso? Poradíme vám také s tím, jaký kus hovězího si při koupi vybrat.

Hroznům se mrznout nechce, na ledové víno si počkáme do roku 2022

17.01.2020 | Po více než 100 dnech odpočinku na slámě z bio farmy putovaly dnes hrozny na slámové víno vinařství Chateau Valtice do lisu. Právě leden a únor jsou obdobím, kdy vinaři poslední hrozny sklizené v předchozím roce zpracovávají.

Aby oku lahodily: Kde se bere krásná barva potravin?

31.10.2019 | Barva potraviny v lidské mysli ovlivňuje také její chuť, a proto není divu, že barviva patří mezi nejpoužívanější přídatné látky v potravinářském průmyslu. Přidávala se do potravin již ve starověku, aby se prodloužila trvanlivost a zlepšily se senzorické vlastnosti. Tenkrát se nic moc neřešilo a tak se barvilo i výbušnými látkami. Dnes jsou barviva přísně regulována a musejí být uvedena na obalu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Lednové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a vybraných novinových stáncích sítě Valmont