Vinařství Lahofer otevřelo návštěvnické centrum. Budou tu koncerty i letní kino

Vinařství Lahofer otevřelo návštěvnické centrum. Budou tu koncerty i letní kino

01.06.2020 Jana Čiháková

Po dvou letech od zahájení stavby dnes znojemské vinařství Lahofer otevřelo pro veřejnost své nové sídlo mezi Dobšicemi a Suchohrdly na Znojemsku. Netradiční stavba s návštěvnickým centrem a venkovním amfiteátrem vznikla podle návrhu studia Chybík a Krištof a přišla na 120 milionů korun.

"Návštěvnické centrum bude sloužit jako kombinace prodejny našich vín, degustační místnosti, vinotéky a místa pro posezení s přáteli u skleničky vína. Otevřené bude vždy od 9:00, v pátek a v sobotu do 22:00, ve čtvrtek do 20:00 a od neděle do středy do 18:00," uvedl obchodní a marketingový ředitel vinařství Daniel Smola. V návštěvnickém centru vzniklo pět nových pracovních míst.

Budova připomíná vlnění okolních kopců s řádky vinohradů, jejichž vzor evokují jednotlivá žebra klenutých místností, která jsou od sebe i vzdálena přesně tak jako jednotlivé řádky vinice. Kromě návštěvnického centra jsou v ní i kanceláře a výrobní prostory.

Zábava na střeše

Na střeše návštěvnického centra vytvořili architekti amfiteátr, kde bude od prvního čtvrtka v červenci promítat každý týden letní kino, naplánováno je na léto už šest koncertů. Jako první vystoupí v novém sídle vinařství Anna K. v polovině července. "Vstupenky na koncerty jsou k dostání prostřednictvím internetového portálu Xticket, vstupenky do letního kina budeme prodávat na místě," uvedl Smola.

Vinařství Lahofer je jedním z největších pěstitelů révy vinné v České republice, hospodaří na 430 hektarech vinic. Skupina firem Lahofer, kam patří také Vinice Lahofer, Hotel Lahofer, Vinařství Hanzel a internetový obchod Vinotrh.cz, zaměstnává 120 lidí a loni prodala 800.000 lahví vína vlastních značek. Roční obrat firmy byl zhruba 90 milionů korun.


Mohlo by vás zajímat

UŽ SE TO BLÍŽÍ! UNČOVSKÝ SE UKÁŽE NA EVROPSKÉM FINÁLE PRESTIŽNÍ BOCUSE D‘OR

27.02.2024 | Tým České republiky v čele s vítězem národního kola Bocuse d´Or Dominikem Unčovským se po mnoha letech zúčastní evropského finále Bocuse d´Or. Po Turíně v roce 2018, Tallinnu v roce 2020 a Budapešti v roce 2022 se vrcholná gastronomická událost uskuteční 19. a 20. března v Trondheimu, hlavním městě norské gastronomie.

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: JATERNICOVÉ PREJTY OBSAHUJÍ KOUSKY NĚČEHO OSTRÉHO

29.02.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje jaternicový prejt od výrobce MP Krásno, a. s. Senzorická analýza ve Státním veterinárním ústavu Olomouc v produktu odhalila ojedinělou přítomnost blíže neidentifikovaných drobných ostrých cizích částic, (drobný prášek připomínající písek). Výrobek byl proto vyhodnocen jako nevhodný k lidské spotřebě. Spotřebitelé, kteří jej mají doma, by prejt neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu.

ČAJ JAKO OZDRAVNÝ RITUÁL I HŘÍČKA NÁHODY + PŘEHLED DRUHŮ

22.02.2024 | Jaký je neoblíbenější nápoj světa, pokud pomineme vodu? Není to káva, ale čaj. Černý, zelený, sypaný nebo v pytlíčcích – čaj má mnoho podob a tu svou oblíbenou si vybere asi každý. Pokud v jednotlivých druzích tak trochu tápete anebo si nejste jisti, jak si čaj vychutnat naplno, přinášíme vám několik rad a tipů.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202403

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.