Veterináři varují před kuřecím příkrmem z dm,může obsahovat fólii

Veterináři varují před kuřecím příkrmem z dm,může obsahovat fólii

07.11.2019 Jana Čiháková

Veterináři varovali před kuřecím příkrmem pro děti, který prodávala dm drogerie. Od německých kolegů dostali prostřednictvím systému rychlého evropského varování informaci, že se v ČR objevila zásilka příkrmu o hmotnosti 1500 kilogramů, která může obsahovat kusy modré plastové fólie.

Řetězec už začal se stahování produktu, uvedl dnes mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Řetězec na svém webu o stahování výrobku informoval už před dvěma týdny.

"Zákazníci, kteří by měli produkt doma, jej mohou vrátit v místě prodeje," uvedl Vorlíček. Výrobek je označený jako DM Bio Kuřecí maso, 125 g od 4. měsíce, jde o šarži 68091370 s datem minimální trvanlivosti do 21. ledna 2021. "Obchodní řetězec již varoval zákazníky na svých internetových stránkách. Stažené zboží bude neškodně zlikvidováno v asanačním podniku, což bude prodejce muset doložit při následné kontrole veterinárním inspektorům," dodal Vorlíček.

Řetězec na svém webu v říjnu uvedl, že za zboží vrátí peníze i bez předložení účtenky. "Kvalita nabízených výrobků má pro nás vysokou prioritu, proto velice litujeme vzniklé situace a zákazníkům se za tuto nepříjemnost omlouváme," dodal manažer komunikace řetězce Jiří Peroutka.

Nejde o první plasty v potravinách, před kterými veterináři letos varovali. Letos v létě nařídili stáhnout mražené obalované kuřecí řízky z Německa kvůli obsahu úlomku tvrdých plastů, které podle nich prodával Iceland. Podle tehdejšího vyjádření obchodní ředitele řetězce Daniela Nedomy se v šarži pro ČR plast nenašel, ale mateřská společnost Iceland Foods vyhodnotila riziko jako vysoké, a proto rozhodla o zastavení prodeje a likvidaci výrobků.


Mohlo by vás zajímat

JEDNA PANÍ POVÍDALA... KDE SE VZAL MÝTUS O RECYKLOVANÉM MLÉKU?

04.12.2023 | „Skandál s mlékem! Je to vůbec možné??? A úřady to nevidí…“ Podobné poplašné zprávy s tímto podtextem kolovaly a bohužel stále kolují po internetu. Podle nich trvanlivé mléko, které se nespotřebuje do data trvanlivosti, prodejce vrátí zpracovateli. Zpracovatel pak krabici otevře, mléko znovu převaří a opět zabalí a odešle do prodeje. Toto kolečko může otočit až pětkrát. Jenže co je na tom pravdy?

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

VETERINÁŘI ZLIKVIDOVALI ČASOVANOU NÁLOŽ: 110 KG ZKAŽENÉHO MASA

25.10.2023 | Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.