Veterináři právě kontrolují tržnici SAPA, zaměřují se zejména na maso!

Veterináři právě kontrolují tržnici SAPA, zaměřují se zejména na maso!

22.03.2019 Jana Čiháková

Veterináři spolu s policisty a celníky dnes v 9:00 zahájili kontrolu tržnice Sapa v Praze - Libuši. Zaměřují se na prodávané potraviny a kontrolují přijíždějící auta se zbožím.

ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle něj se na akci podílí 50 lidí od policie, celníků, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy.

Minulou sobotu veterináři a celníci našli v areálu velkotržnice automobil, ve kterém bylo 210 kilogramů zapáchajících vepřových vnitřností. Maso nebylo značené a automobil neměl chlazení v chodu. Loni tam objevili i několik nelegálních skladů, kde byly více než dvě tuny ryb a mořských plodů.

Veterináři v poslední době zintenzivnili v celém Česku kontroly dovozového masa po vypuknutí kauzy s problematickým polským hovězím. Na jejím začátku stála tajně natočená reportáž zpravodajské televize TVN24 z masokombinátu v Mazovském vojvodství, kde byl v noci porážen nemocný dobytek. Jatka už byla uzavřena. Česko od 21. února ale zavedlo kontroly zdravotní nezávadnosti veškerého hovězího dovezeného z Polska. Důvodem bylo zjištění veterinářů, že stovky kilogramů dovezeného polského hovězího obsahovalo bakterie salmonely.


Mohlo by vás zajímat

ZRÁDNÉ TEKUTÉ KALORIE: DO DENNÍHO PŘÍJMU ZAPOČÍTEJTE KÁVU I DŽUS

04.04.2024 | Jídelníček si možná pečlivě hlídáte, jenže kdo do něj započítává i nápoje? Přitom se právě v těch kolikrát ukrývají astronomické obsahy cukru.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

CO BY VÁM UVAŘILA UMĚLÁ INTELIGENCE? PRVNÍ JÍDLO JE TADY!

25.03.2024 | Kreativita a um šéfkuchaře, to jsou základní atributy kvalitního gastronomického podniku - ovšem jen do té doby, než žezlo v kuchyni přebere umělá inteligence. Nutno uznat, že její pokrm je dotažený do detailu a co víc - může jej ochutnat skutečně každý.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.