23.03.2015 Pavel Hanuška
Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Doba přípravy: 95 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 800 g vepřového ramínka, 2 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, kmín, sůl, jihotyrolský špek, 12 cherry rajčátek; kaše: 500g vařených brambor, 200g uvařených krupek
Postup: Vepřovou plec nakrájenou na 200 g kostky, cibuli nakrájenou na kostičky, nasekaný česnek, sůl a kmín promícháme a dáme péct na 150 °C doměkka (asi 90 min.). Po upečení maso vyjmeme a výpek propasírujeme přes jemnější cedník. Rajčata upečeme v troubě až do prasknutí. Servírujeme s nastavovanou kaší, přeléváme výpekem a zdobíme rajčátky a osmaženým jihotyrolským špekem.
foto Pavel Hanuška
13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
19.09.2023 | Ovoce patří do sladké a zelenina do slané kuchyně. Pravda, ale ne absolutní – občasné nájezdy zeleniny do světa dezertů či ovoce do říše masa jsou velmi vítaným zpestřením. Některé pokrmy, jako mrkvový dort nebo kuře na pomerančích jsou již osvědčenou klasikou, ale troufnete si na zelený mechový dort ze špenátu nebo guláš s jablky?
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.