03.08.2015 Eva Leňová
Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
Ingredience: hrst natural kešu ořechů, 1 velká salátová okurka, ½ lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 lžička panenského olivového oleje, čerstvý kopr, 1 až 2 stroužky česneku (lze vynechat), nerafinovaná sůl
Postup: Kešu ořechy namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Oloupeme okurku a nastrouháme ji nahrubo. Okurku dáme do sítka, sítko na misku. Trochu vody z okurky vymačkáme a přelijeme do skleničky. Nastrouhanou okurku vložíme do misky. Namočené kešu ořechy slijeme a vložíme do mixeru. Přidáme k nim citronovou šťávu, trošku okurkové vody (polévkovou lžíci), kopr a vylisovaný česnek. Umixujeme do krémova. Krém vyklopíme do misky s nastrouhanou okurkou a promícháme. Ochutnáme, přisolíme dle chuti, případně zakápneme olivovým olejem.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.