Veganské raw tzatziki

Veganské raw tzatziki

03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.

<

Ingredience: hrst natural kešu ořechů, 1 velká salátová okurka, ½ lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 lžička panenského olivového oleje, čerstvý kopr, 1 až 2 stroužky česneku (lze vynechat), nerafinovaná sůl

Postup: Kešu ořechy namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Oloupeme okurku a nastrouháme ji nahrubo. Okurku dáme do sítka, sítko na misku. Trochu vody z okurky vymačkáme a přelijeme do skleničky. Nastrouhanou okurku vložíme do misky. Namočené kešu ořechy slijeme a vložíme do mixeru. Přidáme k nim citronovou šťávu, trošku okurkové vody (polévkovou lžíci), kopr a vylisovaný česnek. Umixujeme do krémova. Krém vyklopíme do misky s nastrouhanou okurkou a promícháme. Ochutnáme, přisolíme dle chuti, případně zakápneme olivovým olejem.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Už jste někdy ochutnali smažené mléko?

19.08.2020 | Mléko a mléčné výrobky lze konzumovat a používat v mnoha podobách, včetně těch nejméně očekávaných. Přinášíme pár nápadů na mnohdy opravdu neobvyklé letní osvěžení.

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont