Vánoční pochutiny a speciality Král Sýrů

Vánoční pochutiny a speciality Král Sýrů

22.11.2016 Redakce

Vánoce jsou ideálním časem, kdy se zastavit, odpočívat, setkávat se s rodinou a přáteli a dopřávat si nevšední gurmánské zážitky. Párování sýrů s vínem patří nepochybně k velmi příjemným chuťovým potěšením, které mohou pozvednout sváteční čas doslova do nebeských výšin.

Zde nabízíme pár tipů, jak si ještě lépe vychutnat speciality od Krále Sýrů  - Král Sýrů Krémový, Král Sýrů Nebeský, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Hermadur.

 

Výrazné charakterní aroma

Král Sýrů Charakter vyzkoušejte společně se sušenými švestkami, křížalami či  povidly se skořicí a mandlemi.  Tuto vánoční variaci doplňte nejlépe celozrnným pečivem a neloupanými oříšky, které vyvolají intenzivnější chuťový zážitek a lépe doplní charakter sýra (mandle se slupkou, pražené mandle, para ořechy), případně zkuste pokrm ozvláštnit výraznými kuličkami mochyně jedlé. Vše se výborně pojí s portským vínem nebo plnějším robustnějším a ideálně už lehce archivním červeným vínem např. výrazněji nazrálá Reserva ze španělské Rioji nebo italské Sangiovese v podobě Vino Nobile di Montepulciano.

Král Sýrů Charakter – pro ty, kteří milují aromatické sýry. Postupně dozrávající sýr s výrazným aroma a chutí sušených hub. Vrásčitá kůrka skrývá tvarohové jádro, jehož konzistence se postupně proměňuje v roztékavou krémovou a aroma nabývá na intenzitě.

Gramáž 125 g

Doporučená cena 37,90 Kč

TIP: Pokud milujete sýr více uleželý a rozteklý, spotřebujte ho méně než deset dní do data spotřeby.

 

Lahodné snoubení vůní a chutí

Král Sýrů Krémový si vychutnají ti, kteří mají rádi jemné smetanové chutě. Kombinujte s vlašskými ořechy v karamelu nebo se sušenými brusinkami či křížalami, příp. s piniovými oříšky a blanšírovanými mandlemi. Na vánoční stůl patří i exotické ovoce, co třeba papája či čerstvé fíky? A k tomu se zakousněte do křupavé francouzské bagetky. Doplňte lehčím až středně plným ovocným červeným vínem – Roble, Crianza ze španělské Rioji, francouzské Beaujolais, české Svatovavřinecké nebo Modrý Portugal.

Gramáž 125 g

Doporučená cena 37,90 Kč

TIP: Ideální vyzrálost má sýr 15-25 dnů do data spotřeby.

 

Nebeský zážitek

Král Sýrů Nebeský Vás dostane do oblak díky své noblesní chuti. V rané fázi má uprostřed tvarohové jádro, které postupně vyzraje do měkké konzistence a dodává sýru i příjemnou eleganci a svěžest. Na vánoční tabuli jej můžete vyladit ve spojení se sušenými meruňkami marinovanými v meruňkovici společně s vanilkou nebo s exotickým ovocem karambola. Z oříšků vyzkoušejte pekanové či vlašské ořechy. Z pečiva se k tomuto nebeskému sýru hodí slunečnicový chléb a z vína vyberte elegantní a středně plné červené, ideálně už pár let uleželé v láhvi, například Pinot noir z Burgundska, nebo třeba ovocně nazrálá Rioja Crianza ze Španělska či Chianti Reserva z Toskánska.

Král Sýrů Nebeský - výjimečný plísňový sýr charakteristický svou svěží, čerstvou chutí a dvojí texturou, v níž se prolíná tvarohové jádro s rozplývavým krémovým zbytkem sýrového těsta.

Gramáž 120 g

Doporučená cena 39,90 Kč

TIP: Unikátní dvojí texturu sýra a svěží tvarohové jádro v krémovém těstě vychutnáte nejlépe méně než 15 dnů do data spotřeby.

 

Aromatická harmonie

Král Sýrů Hermadur je jasnou volbou pro všechny milovníky výrazných aromatických sýrů. Na vánočním stole tento sýr doplňte hruškovým čatní, lískovými oříšky či sušenými datlemi a fíky. Chuťové buňky potěší i fíková či pomerančová marmeláda s opečeným toustem. Doporučujeme kombinovat s výraznými polosladkými víny. Určitě se trefíte, pokud vyberete moravskou Pálavu nebo vína odrůdy Tramín, např. BIO Gewurztraminer 2015, Pierre Henri Ginglinnger, Alsace.

Král Sýrů Hermadur - zrající sýr, který spojuje to nejlepší z plísňových a aromatických sýrů. Pod lehce probarvenou kůrkou se skrývá vláčný a výrazný sýr rozplývající se v ústech.

Gramáž 125 g

Doporučená cena 37,90 Kč

TIP: Plně rozvinuté aroma a ideální chuť má sýr 10-24 dnů do data spotřeby.


Mohlo by vás zajímat

Zahřejte se horkým nápojem od Madety

19.12.2016 | Začala nám zima, venku už opravdu přituhuje a člověk je rád, když se zahřeje. A co si budeme povídat, ideální je zahřát se z venku i zevnitř.

Strážnické brambůrky mají novou příchuť i obal

27.04.2018 | Výrobce značky Strážnické brambůrky přichází se zásadními marketingovými tahy. Na trh uvádí novou hořčicovou příchuť, s kterou je spojený také kompletní redesign obalů všech řad výrobků.

Apetito v novém

16.08.2016 | Tradiční český sýr Apetito přichází na trh v novém obalu a s vylepšeným složením. Sýr je nyní ještě smetanovější a krémovější. Zakysaná smetana byla při jeho výrobě nahrazena čerstvou sladkou smetanou.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.