Valtice na Břeclavsku budou mít od jara minipivovar

Valtice na Břeclavsku budou mít od jara minipivovar

02.04.2018 ČTK

Valtice na Břeclavsku budou mít od jara minipivovar. Za více než 20 milionů korun jej s novým restauračním zařízením a kapacitou pro ubytování buduje místní podnikatel Petr Sekanina, který se dosud zabýval zejména gastronomií.

Objekt roste v centru města, řekl ČTK Sekanina.

"Miluji gastronomii. V 18 letech jsem utekl do zahraničí a od té doby se tomu věnuji. Ve Valticích podnikám tři roky a chtěl jsem si splnit sen a jít do vlastního," říká Sekanina. Pivovar pojmenoval po Valticích a jejich německém názvu Feldsberg.

Společnost Mechanizace zpracování masa z Rozdrojovic na Brněnsku už nainstalovala varnu. Na řadě jsou zkušební várky a následně rozjetí provozu, patrně ještě na jaře tohoto roku. Na jižní Moravě už je více než 50 minipivovarů a další vznikají. Některé z nich jsou restaurační jako ten valtický, jiné ale mají ambice mnohem širší, jako například brněnská Moravia.

"Hodně lidí si myslí, že se jim peníze rychle vrátí. Nejhorší je ale zajistit odbyt. Nikdo si neumí představit, že by si to vařil jen pro sebe. Hodně lidí to přecení a dostane se tam, kde by nechtěl být," uvedl Sekanina, který chce pivovar využívat zejména pro vlastní restauraci a rozšiřovat odbyt případně až v dalších letech.

Valtice jsou městem, které patřilo historicky Rakousku. Město je spojené s rezidencí knížecího rodu Liechtensteinů. V posledních letech roste počet lidí, kteří sem jezdí za turistikou a zůstávají i přes noc. K lákadlům pro turisty patří místní zámek, který je součástí světového dědictví UNESCO.

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

Oblíbenou pochoutkou v SAE je během ramadánu medovník

26.05.2018 | Obyvatelé Spojených arabských emirátů si zamilovali medovník, a to natolik, že jeden obchodní řetězec v průběhu muslimského postního měsíce ramadánu denně prodá 3000 těchto dortů z medových plátů a sladkého krému.

Coca-Cola bude v Praze vyrábět rostlinná mléka pro Evropu

29.05.2018 | Nápojářská společnost Coca-Cola HBC ČR a Slovensko dnes otevřela v pražských Kyjích dvě zmodernizované linky za více než 300 milionů korun. Bude nově vyrábět nápoje rostlinného původu, tzv. rostlinná mléka, pod značkou AdeZ pro 11 evropských států, v ČR a na Slovensku se začnou prodávat na přelomu roku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202402

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.